Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Denver Nagetsi nisu uspeli da odbrane šampionsku titulu osvojenu po prvi put u istoriji prošle sezone, pa su ovog leta mogući raznorazni trejdovi.

Svako leto u NBA ligi je veoma interesantno, upravo zbog drafta koji sledi i trejdova kojih će biti mnogo, a jasno je da su Denveru potrebne promene.

Nagetsi su prošle sezone imali jaku klupu, pa su starteri na čelu sa Nikolom Jokićem imali lufta da izađu na nekoliko minuta bez straha da će ekipa doživeti pad.

PROČITAJTE JOŠ:

Ove sezone situacije je bila nešto drugačija, Denver je ostao bez Brusa Brauna i Džefa Grina, pa klupa više nije bila toliko jaka, što se osetilo u plej-ofu. Zbog toga je Minesota bila bolja sa 4-3 u drugoj rundi, dok je pred Denverom ostalo mnogo pitanja koja ovog leta treba da se reše, a pojačanja se čine kao neophodna.

Tako je poznati američki novinar Endi Bejli, koji piše za renomirani „Bleacher Report“ predložio Denveru nekoliko trejd opcija koje bi trebalo da razmotre.

Tako se na listi potencijalnih pojačanja za Nagetse našao Vasilije Micić, a Bejli piše da bi Denver za njega mogao da ponudi Zeka Nadžija, koji ne igra na istoj poziciji.

Vasilije Micić izgubio od Orlanda, ali dao 20 poena
Foto: Tanjug/AP Photo/Phelan M. Ebenhack)

Micić je trenutno član Šarlota, gde je „procvetao“ nakon odlaska iz Oklahome, ali bi po povratku Lamelo Bola na teren imao verovatno manju minutažu.

Zbog toga američki novinar vidi Micića kao opciju za Denver, gde bi imao ulogu rezervnog plejmejkera, a i odlično se poznaje sa Nikolom Jokićem, pa bi mogla da proradi i srpska veza, kako na terenu, tako i van njega.

S druge strane, verovatno bi i Šarlotu značilo da za Micića dobije Nadžija, koji pokriva unutrašnje pozicije, ali u Denveru nema minutažu kojom može da ostvari pun potencijal. Iako bi potencijalno obe strane bile na dobitku, pitanje je da li je Nadži dovoljno kvalitetna zamena za Micića i da li su uopšte klubovi zainteresovani za takav trejd.

Takođe, Bejli je Denveru predložio da trejduje Majkla Portera Džuniora za nekoliko igrača koji bi doneli „dubinu“. Kao primer naveo je Džonatana Ajzaka, Kola Entonija i pik prve runde 2025. Sve to u Denver bi mogao da pošalje Orlando u zamenu za Portera, ali za sada ni sa jedne od strana nije bilo naznaka takvog trejda.

Takođe, Bejli je u tekstu dao ideju za još osam transfera koji se ne tiču Denvera, a sve to možete pročitati na sajtu „Bleacher Report“, pod naslovom „10 potencijalnih trejd ideja o kojima niko ne priča“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare