Foto: FIBA

Srbija je došla na korak od plasmana na Olimpijske igre u Parizu nakon meča sa Australijom u kojem je poražena rezultatom 73:75

Srbija je u neizvesnom meču popustila u završnici, pa se  čekao rasplet poslednjeg meča u kom Brazil nijee sme da pobedi sa tačno sedam razlike i postigne više od 74 poena. To se nije desilo jer je Nemačka slavila sa 73:71 i tako ostavila domaćina bez olimpijske vize.

Najefikasnija u Srbiji je bila Ivon Anderson sa 20 poena, a 16 je ubacila Dragana Stanković. U redovima Australije je sa 13 poena bila najbolja Tolo, 12 je dala Borlas, 11 Megbegor, po deset Džordž, Melburn i Alen.

Sjajno je Srbija otvorila meč ne želeći da se bavi kalkulacijama i odmah je povela sa deset poena prednosti.

Odlično je igrala Anderson, koja je odmah ubacila osam poena i nastavila u ritmu iz prethodnog meče protiv Brazila.

PROČITAJTE JOŠ

Pogađale su i Nogić, Stanković i sve je delovalo kao rapsodija.

Australijanke su do kraja prve četvrtine uspele nešto da ubace, ali je naš napad uprkos nedostatku šuta za tri bio sjajan i posle prve četvrtine je rezultat na semaforu bio 22:12.

Kao da je furiozna igra Srbije naterala Australijanke da se trgnu, pa su prvo zaigrale agresivniju odbranu, a onda počele da koriste prednost pod košem i da uspostavljaju napadački ritam.

Malo po malo su topile prednost Srbije, a onda su nakon bonusa dolazile do slobodnih bacanja i poena za preokret. Da su bile preciznije, mogle su da se odlepe, ali je Srbija uspela da i sama sa bacanja ostane u igri i čak propusti da sa nerešenim rezultatom ode na odmor.

Srbija je lepo otvorila treću četvrtinu trojkom, ali je to bilo sve od našeg napada koji je nastavio da se muči pa je Australija počela da pravi prednost koja je u jednom trenutku iznosila osam poena viška.

Foto: FIBA

Tada su naše uspele da pronađu poene sa bacanja i sa nekoliko dobrih odbrana priđu na manju razliku. Imale su rivalke još jedan nalet koji smo ponovo odbili i sa minus tri ušli u poslednju deonicu.

U poslednjoj deonici, Srbija je preuzela prednost. I vodila je sa jednim ili dva poseda do pred sam kraj. Ali Australijanke se nisu dale. Čak su i Brazilci sa tribina bodrili Srpkinje, jer su znali da im onda bilo kakva pobeda protiv Nemica znači prolazak dalje.

Veliku trojku je tada pogodila Alenova, posle čega je Srbija još jednom imala nerealizovan napad, a Australija otišla na +5. Bila je to izuzetno teška situacija, za koju nažalost naše devojke nisu imale rešenje, pa će ipak zavisiti od poslednjeg meča.

Srbija – Australija 73:75 (22:12, 12:23, 14:16. 25:24)

Dvorana: Giljerme Parense, Belem: Sudije: Batista, Gedvilas, De La Rosa.

Srbija: Raca 3, Rosić 4, Čađo 3, Jovanović, Anderson 20, Stanković 16, Nogić 9, Janković 2, Katanić, Dugalić 6, Krajišnik 6, Đorđević 4.

Australija: Melburn 10, Madgen, Alen 10, Smit, Megbegor 11, Tolo 13, Džordž 10,  Bikavs 2, Borlas 12, Džekson, Vitkomb 7, Rid.

Srbija - Australija 73:74

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar