Partizan-Budućnost Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana pobedili su Budućnost rezultatom 100:86 u Beogradskoj areni u okviru trećeg meča polufinala ABA lige.

Crno-beli su tako izborili plasman u finale, gde će igrati sa Crvenom zvezdom, koja je sa 2-0 u seriji izbacila Megu.

Budućnost je vodila i u prvom i početkom drugog poluvremena, ali je onda Jogi Ferel isključen, pa je Partizan napravio veliku seriju, uglavnom preko Kevina Pantera. Aleksa Avramović i Džejms Naneli su dovršili posao u četvrtoj deonici, kada odbrana Budućnosti kao da nije postojala.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, važno je napomenuti da je početak drugog poluvremena kasnio, jer sudije nisu htele da izađu na teren. Razlog je bio taj što su navijači Partizana vređali arbitre krajem prvog poluvremena, a onda su pri izalsku na teren u drugom dobili „porciju“ glasnih zvižduka.

Najbolji u crno-belom timu bili su Aleksa Avramović (20 poena, po tri skoka i asistencije), Džejms Naneli (19 poena, šest skokova, pet asistencija) i Kevin Panter (19 poena, tri asistencije). Džejlin Smit dodao je 12 poena, a Frenk Kaminski 10 uz četiri skoka.

Ferel je na drugoj strani imao 18 poena, Joan Makundu 15, a Kenan Kamenjaš 14 uz osam skokova.

Finale ABA lige počinje u ponedeljak 13. maja.

Partizan-Budućnost Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na početku utakmice bilo je mnogo grešaka i promašaja na obe strane, a Budućnost je bila ta koja je prva uhvatila dobar ritam i na krilima Džounsa i Ferela imala šest poena prednosti. Ledej i Naneli su malo pokrenuli Partizan, a Smit je pogodio trojku za preokret na kraju prve deonice – 23:21.

Megi je u tranziciji pogodio trojku i to uz faul, pa je nakon penala bilo 23:25. Partizan je odgovorio serijom 5:0, pa je trener Andrej Žakelj zvao tajm-aut. Ferel je pogodio neobičan put uz faul Pantera i to uz zvuk sirene. I sa penala je bio siguran Ferel za novo izjednačenje – 28:28. Avramović je promašio preko ruke, a onda je faulirao Ferela pri šutu za tri. Tom prilikom je Ferel zamahnuo rukom posle šuta, pa je dobio nesportsku. Ferel je imao 2/3 sa penala, dok je Avramović bio polovičan – 29:30.

PROČITAJTE JOŠ:

Niko nije uspevao da se odlepi ni u narednih nekoliko minuta, Makundu je bio sjajan u dresu Budućnosti, ali je Naneli dominirao sa druge strane – 45:43. Pred kraj prvog poluvremena, Makundu je u kratkom vremenskom intervalu ubacio sedam poena, Panter mu je odgovorio torjkom, ali je Rajt pronašao put do koša za 48:54 na velikoj pauzi.

Posle drame sa sudijama pred start drugog dela utakmice, Ferel je pogotkom za dva otvorio drugo poluvreme, ali je Partizan onda napravio seriju 5:0. Džouns je onda pronašao lake poene, a onda je Makundu uz malo sreće doneo +7 ekipi Budućnosti. Smailagić je odgovorio lakim poenima, a onda je i Panter realizovao penale, pre nego što je Ferel dobio tehničku zbog protesta, pa je isključen. Panter je realizovao još dva penala za 59:60, a sudije su dugo pre toga većale šta da dosude, pa je prekid trajao nekoliko minuta.

Partizan-Budućnost Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Makundu je nakon toga napravio faul u napadu, a Panter je iskoristio još dva penala za preokret – 61:60. Budućnost nije realizovala još jedan napad, a Panter je Arenu „zapalio“ trojkom. Žakelj je morao da zove tajm-aut, pa se Budućnost malo trgla i na kraju treće deonice imala samo dva poena zaostatka – 73:71.

Avramović je napravio seriju 5:0, a nadovezao se i Naneli poenima iz prodora, te je Žakelj zvao minut odmora na -9 za njegov tim. To nije pomoglo, Aleksa je bio u sjajnom ritmu, Naneli ga je pratio, dok je Kaminski ubacio dva penala za 88:73.

Već tu je bilo jasno ko će biti pobednik, a Budućnost do kraja nije uspela ozbiljnije da zapreti.


Partizan – Budućnost 100:86 (23:21, 25:33, 25:17, 27:15)

Dvorana: Beogradska arena. Sudije: Saša Pukl, Damir Javor, Tomislav Hordov.

Partizan: Smit 12, Ledej 6, Avramović 20, Panter 19, Smailagić 6, Naneli 19, Trifunović, Anđušić, Doužer 3, Ponitka 5, Kaminski 10, Kaboklo 0. Trener: Željko Obradović.

Budućnost: Ilić 0, Megi 9, Frimen 6, Slavković 2, Makundu 15, Ferel 18, Džouns 8, Jagodić-Kuridža, Tanasković 2, Rajt 10, Popović 2, Kamenjaš 14. Trener: Andrej Žakelj

PARTIZAN - BUDUĆNOST 100:86

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar