Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Majstorica polufinalne serije rešiće duel srpskog prvaka i Podgoričana, ali košarka, nažalost, opet nije u prvom planu posle drugog meča u "Morači".

Košarkaši Partizana u petak od 19 časova dočekuju ekipu Budućnosti u majstorici polufinala ABA lige u „Beogradskoj areni“. U dvomeču koji je doneo mnogo tenzija i skandala, svako je dobio mečeve na svom terenu, pa će Partizan pred svojim navijačima biti u velikoj prednosti.

Partizan od Budućnosti u Beogradu nije izgubio šest uzastopnih mečeva, a poražen je samo jednom u poslednjih deset duela kao domaćin. Poznato je i da u ABA plej-ofu već godinama unazad domaći parket ima možda i presudnu ulogu.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli su mogli sve da završe i u Podgorici, ali je Aleksa Avramović promašio šut za pobedu u meču punom preokreta koji je obeležio očajan šut obe ekipe za tri poena.

Budućnost je pogodila četiri trojke iz 19 pokušaja, a Partizan je bio još gori sa 3/22 i to bi mogao da bude faktor koji če odlučiti pobednika kao u prvom okršaju, kada su crno-beli ubacili četiri trojke više od svog rivala i na kraju komotno pobedili.

Budućnost je i tada loše šutirala za tri i to će morati da promeni ukoliko želi brejk u Beogradu, i priliku da protiv Crvene zvezde, koja je u dva meča izbacila Megu, igra za ABA titulu.

Međutim, umesto o uzbudljivoj košarkaškoj seriji, u centru pažnje su se našli skandali u režiji ekipe iz Podgorice. Budućnost je od samog starta polufinala žestoko kritikovala suđenje, dok su igrači na terenu burno reagovali na sudijske odluke.

Jogi Ferel, košarkaš Budućnosti, u jednom trenutku je ispred klupe Partizana u prvoj utakmici gestikulirao ka sudiji Saši Puklu i pitao ga koliko je dobio para uz signaliziranje rukom čime je aludirao na novac.

Sudija Pukl je takvo ponašanje Ferela prijavio nakon meča, a ABA liga je tek posle sedam dana reagovala i to kaznom od svega 5.000 evra. Ferel je tako prošao simboličnom kaznom, iako je najžešće optužio sudiju za korupciju.

Dragan Bokan
Dragan Bokan na košarkaškoj utakmici Mega Vizure protiv Budućnosti. Foto: Dragana Stjepanovic Starsportphoto ©

Budućnost je posle prvog duela u dva navrata objavljivala video materijal u kojem je prikazivala greške koje su sudije pravile na njihov račun, a sve je kulminiralo nakon druge utakmice koju su dobili u Podgorici.

Tada je Dragan Bokan, predsednik Budućnosti, zajedno sa predsednikom Studentskog centra, ekipe sa kojom imaju tehničku saradnju, Zoranom Kojičićem, upao u svlačionicu kod arbitara posle meča. Pred svedocima je Bokan pretio i vređao sudije očigledno nezadovoljan njihovim odlukama.

Budućnost je tako napravila uvertiru i za majstoricu, gde će ponovo jedan od sudija biti Saša Pukl, dok će po prvi put u seriji pravdu deliti i Damir Javor i Tomislav Hordov.

Da li će se na kraju serije pričati o košarci ili skandalima ostaje da se vidi, a tek nas čeka i finalna serija (počinje 13. maja) koja bi mogla da donese i potpuno usijanje.

BONUS VIDEO Kendrik Nan je MVP majstorica Evrolige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare