Foto: Tim Heitman / Getty images / Profimedia

Gilbert Arenas, bivši NBA košarkaš i kontroverzna zvezda, još jednom je kritikovao Nikolu Jokića i odluku da po treći put postane MVP.

Srpski centar je ubedljivo pobedio u MVP trci, imao je 79 (od 100) prvih mesta u glasanju, a iza njega su ostali Šaj Gildžus-Aleksander i Luka Dončić.

Arenas je sada istakao kako Jokić nije taj koji najčešće rešava utakmice, nego da lopta tada ide u ruke Džamala Mareja, koji neretko preuzima odgovornost na kraju utakmica.

„Da li ćemo ignorisati činjenicu da on (Jokić prim. aut) nije čovek na koga se ide kada je bitno? Marej je čovek na koga se Jokić oslanja kod tih šuteva“, rekao je Arenas.

PROČITAJTE JOŠ:

Tu se nije zaustavio.

„Marej postaje opcija broj jedan kada se utakmica ‘lomi’ i onda date MVP nagradu momku, koji kada je bitno, loptu daje drugom“.

Istina je da Marej često rešava utakmice Denvera, ali to je samo dokaz kako između zvezda u dresu Nagetsa nema zle krvi, jer je Jokić upravo taj koji sarađuje sa Džamalom u ključnim napadima. Takođe, Jokić je mnogo puta do sada bio taj koji je lomio utakmice i postizao ključne koševe, tako da ovaj argument Arenasa baš i nije na mestu.

Arenas je inače u bliskoj prošlosti Jokića nazvao najgorim MVP-jem u poslednjih 40 godina.

Inače, Gilbert je imao veoma dobru NBA karijeri, ali je poznat po situacijama kada je vadio pištolj u svlačionici pred saigračima. Bio je trostruki učesnik Ol-stara, a nosio je dresove Golden Stejta, Vašingtona, Orlanda, Memfisa i na kraju karijere Šangaj Šarksa u Kini. Nikada nije osvojio NBA titulu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar