Foto: Aba league/Dubai

Košarkaši Dubaija su posle velike drame u istorijskom meču savladali Crvenu zvezdu 86:84 koja je neuspešno počela odbranu titule u ABA ligi.

Mogao je Mekintajer trojkom sa donese pobedu i kompletira veliki preokret našeg šampiona, ali je promašio ceo obruč.

Vodio je domaći tim skoro ceo meč, a u jednom trenutku prvog poluvremena sa 17 razlike, dok je Zvezda samo u nekoliko navarata uspevala na kratko da povede, ali je to bilo kratkog daha.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, posle serije dobrih poteza i odbrana, imao je šampion ABA lige priliku da u poslednjem napadu dođe do produžetka ili pobede, ali je Kodi Miler-Mekintajer promašio ceo obruč u pokušaju za tri poena, a domaćin je potom sačuvao loptu i slavio veliku pobedu.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Mejson sa 18 poena. Abas ga je pratio sa 17, dok je neverovatni Prepelič imao 16 poena i deset asistencija.

Na ivici dabl-dabla bio je Džakori Vilijams sa po devet poena i skokova, dok je osam poena ubacio Dangubić.

U redovima aktuelnog šampiona najbolji je bio Kalinić sa 16 poena, pet skokova i tri asistencije.

Kenan je ubacio 13, Mitrović 12, Nedović 11, a Miler-Mekintajer deset poena.

Treba reći i da je početkom poslednje deonice isključen Teodosić koji je posle tehničke, dobio i namernu ličnu a imao je u tom trenutku tri poena i šest asistencija i sjajno dirigovao igrom Zvezde.

Foto: Aba league/Dubai

Zvezda je loše ušla u meč i posle nešto slabijeg početka oba tima, Dubai je na krilima Abasa stekao osetniju prednost, a na semaforu je tada stajalo 19:14, pa je Janis Sferopulos zatražio minut odmora.

Dubai je nastavio u istom ritmu, crveno-beli su u napadu delovali bezidejno, pa je posle trojke Abasa uz zvuk sirene Dubai imao dvocifrenu prednost na kraju prvog kvartala (28:16).

Prednost domaćina je rasla i početkom druge deonice, a posle trojke Bertansa i polaganja Abasa Dubai je imao +17 (33:16).

Ponovo je Sferopulos reagovao tajm-autom, da bi nakon toga na scenu stupio Miloš Teodosić koji je inicirao nestvarnu seriju Zvezde od 18:0.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda je opet Dubai napravio seriju i na identičan način kao u prvom kvartalu zavšio i treću četvrtinu, samo što je ovoga puta trojku pogodio Mejson.

Foto: Aba league/Dubai

Na početku drugog poluvremena Dubai pravi mini seriju od 4:0, da bi Ajzea Kenan sa dve trojke, a potom i prodorom režirao seriju od 8:0.

Pri rezultatu 63:58 Kalinić pogađa trojku, a onda i poentira sa penala, da bi prednost Dubaiju vratio Prepelič trojkom.

Zvezda je već posle pola minuta igre u poslednjem kvartalu ostala bez Miloša Teodosića koji je zaradio isključenje, a Dubai je to umeo da materijalizuje.

Prvo je Abas bio polovičan sa linije penala, da bi nakon toga šut van linije 6,75 pogodio Prepelič.

Pri rezultatu 75:69 Giedraitis je promašio trojku da bi potom na obe strane poentirali Abas i Mekintajer. Crveno-beli na ovom meču nisu imali rešenja za Avudua Abasa koji je u narednom napadu pogodio trojku iz ćoška za 80:71. Nedović je poentirao uz faul, ali je opet na drugoj strani Dangubić pogodio trojku.

Posle poena Kalinića ušlo se u dramu, Nedović je anulirao trojku Abasa, na semaforu je stajalo 86:84, a u poslednjem napadu Miler Mekintajer promašuje šut za pobedu

Dubai – Crvena zvezda 86:84 (28:16, 22:25, 16:22, 20:21)

Dvorana: Koka-Kola arena Sudija: Nedović, Dragojević, Porobić

Dubai: Ravena, Mejson 18, Dangubić 8, Uskoković 3, Abas 17, Prepelič 16, Bertans 6, Tejlor, Vilijams 9, Anđušić 4, Radošević 2, Duverioglu 3.

Crvena zvezda: Miler-Mekintajer 10, Kenan 13, Teodosić 3, Davidovac 5, Mitrović 12, Kalinić 16, Dobrić, Bolomboj 2, Giedraitis 9, Plavšić 1, Nedović 11, Dos Santos 2.

Dubai - Crvena zvezda 83:81

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar