Foto: Nova.rs

U Zagrebu je održana spektakularna utakmica u čast pokojnog Dražena Petrovića, jednog od najvećih evropskih košakaša svih vremena.

Ni prerana smrt nije mogla da spreči da Mocarta košarke kako su ga zvali obeleži jednu eru. Njegova biografija prerasla je u legendu, a svedočanstva saigrača, trenera i porodice samo su je učinila većom.

PROČITAJTE JOŠ:

Zato je u godini u kojoj bi slavio 60. rođendan da je živ meč u slavu njegovog života bio posebno spektakularan. Iako je rezultat bio u drugom planu, na kraju smo videli uzbudljiv meč.

Tim Dražen koji je bio sačinjen od regionalnih i internacionalnih zvezda i koje je sa klupe predvodio trener Partizana Željko Obradović slavio je sa 110:107 protiv reprezentacije Hrvatske.

Bilo je zanimljivo, neobično i povremno atraktivno, a u prekidima smo videli brojne legende koje su obeležile njegovu karijeru.

Foto: Nova.rs

Na kraju smo u uzbudljivom meču videli i dramu na kraju kada je Mario Hezonja imao priliku da trojkom donese izjednačenje. Promašio je pa je pobeda otišla rivalima.

Tim hrvatske je vodio aktuelni selektor Sesar, a činili su ga Flipović, Junaković, Radovčić, Jordano, M. Drežnjak, Krušlin, Hezonja, D. Drežnjak, Nakić, Ljubičić, Prkačin, Branković.

Tim Dražen je sa klupe predvodio dvojac Željko Obradović – Neven Spahija, a na terenu su bili: Uertas, Larkin, Dimitrijević, Musa, Obst, Marinković, Blažić, Šengelija, Pjer, Tavares, Lesor, Marjanović.

„Život leti, kapetane“, rekao je za kraj Aco Petrović.

BONUS VIDEO: Najemotivniji trenutak u Areni u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar