FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, obratio se nakon pobede protiv Grčke 94:72.

Srbija je pobedila u poslednjoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre.

Pročitajte još

„Najvažnije sa ove utakmice što smo uzeli je kontinuitet, podizali smo ritam, rasli od početka do kraja, rezultat može da vara, ali sada nije. Ritam je bio dobar, sve četvrtine smo dobili. Digli smo ritam odbrane, pik en rol sa Milutivlnovim, videli ste kako je odigrao. Avramovića smo posle i odmarali, Vaša nam je važan da se vrati, vrati fitički spremu, pocepao se dobro. Gudurić i Marinković su držali odbranu. Odbrana počinje od bekova, od plejmejkera. Mogli ste da vidite razliku u pristupu u našoj odbrani, moeamo tako da igramk, posle toga dolazi kvalitet i talenat u napadu, ali on ne može da dode, ako nemamo odbranu. Imali smo 30 asistencija. Grci su se borili, sve su to evroligaški igrači. Avramović je odigrao pametno, postao pravi plejmejker, podelio osam asistencija, najviše u karijeri. Radujemo se kad odigra kako je odigrao. Odbrana je važna, iz nje možemo u kontranapad. Imali smo 44-45 odsto šuta za tri, dali smo 12, Bogdanović je imao 5 od 5. Šut dolazi kao produkt dobre odbrane, tenzije u odbrani“, rekao je Pešić.

Bilo je reči o spisku.

„Ne znamo konačnih 12. Lepo je što se brinete. Večeras ćemo da sednemo sa Tarlaćem i medicinskim štabom i donećemo odluku. Ekipa ima kontinuitet, nije laka odluka, svaki igrač je važan, ali ekipa je najvažnija. Sutra ćemo doneti definitivnu odluku. Ima vremena, niko nas ne požuruje“.

Nastavio je da analizira.

„Osnovno je fizičko stanje. To nije na najoptimalnijem nivou. Svi imaju svoje probleme, a ja kažem, nema problema, samo rešenja. Velika je razlika pripremati reprezentaciju pred Svetsko prvenstvo i sada. Tada su igravi imali kratak period da odmore od košarke, a sada je mesec dana ranije. Sezona se završila kasno. Nije bilo vremena za odmor, igrači su došli sa nezalečenim povredama. Morali smo da improvizujemo, da se posvetimo igračima. Nijedan igrač nije bio bez povrede i mentalnog umora. Možda nije trebalo da idemo za Abu Dabi. Bio je naporan put, tamo je bila fantastična organizacija i let i hotel, ali druga je klima, izgledali smo umorno. Morali smo da igramo, zaradila se i dobra lova. Morali smo da prihvatimo, protivnika nije nilo, sportski aspekt je najvažniji, svi su igrali kvalifikacije za OI. To nas je malo poremetilo, ali šta da radimo. Večeras smo kao i sinoć smo imali dobar dodatni pas, 30 asistencija, 12 trojki, tu smo se poboljšali“.

Ovo je bila jedna od boljih pripremnih utakmica Srbije.

„Teško je da se kaže da li je najbolja. Bilo je dobrih momenata i protiv Australije, možda i protiv Amerikana u prvom poluvrmeenu, pa smo pali, nismo imali kontinuitet. Igrali smo fantastičnu utakmicu sa Francuzima. Smeštaj je dobar u Lilu, imaćemo dobar standard, imaćemo mogućnost da se odmorimo, tačno znamo kad su nam treninzima, nadam se da neće biti iznenađenja. Imamo doboljno vremena da se naspavamo i da se regenerišemo i nastavimo da radimo na detaljima“.

Govorio je o tome šta još treba popraviti.

„U napadu bi trebalo ranije da ulazimo u akcije, preciznije, jer što je preciznije to se povećava procenat šuta u završnoj fazi. Tu bi trebalo da budemo bolji i konkretniji. Možemo da podignemo i samopouzdanje i onda ćemo donostiti bolje odluke u napadu. Analiziraćemo utakmica do sada, možda još neke detalje u odbrani. Uvek nešto ima što bi moglo da bude bolje“.

Za kraj, govorio je o Dejanu Davodovcu, koji je povređen.

„Ne znamo, Davidovac je trenirao. Ništa se nije pogoršalo, nema nikakvih pronlrma. Moraćemo još dobro da razmislimo. On je važam, svi su važni, ali nije doboljno spreman. Obavićemo razgovor i sa njim i sa doktorima i onda ćemo doneti odluku“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar