Srpski basketaš Strahinja Stojačić došao je na Filipine pravo iz Jerusalima.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Stojačić je stigao da podrži svoje zemljake u borbi za titulu prvaka sveta u košarci, samo tri dana nakon što je dvojkom na 20:20 doneo Srbiji titulu prvaka Evrope u basketu 3×3.

PROČITAJTE JOŠ:

„Trpaj, Brkooo“, čulo se pre tri dana iz usta komentatora kada je Strahinja pogodio neverovartan šut za evropsko zlato posle napetog i veoma teškog turnira.

Srbija u Manili sada igra finale Mundobasketa protiv Nemačke, što je drugi okršaj reprezentacije sa Nemcima na svetskim prvenstvima.

Prethodni su 2010. dobili Nemci, a Stojačić će ovog puta na tribinama, biti samo jedan od navijača koji u Manili i u satima pre finala prave dobru atmosferu.

Njemu su pevali: „Sad si uz’o trofej, Strahinja, Strahinja, Strahinja“, a raspoloženje pred finale je među Srbima veoma dobro, o čemu svedoče i slike i snimci iz Manile.

„Dajte Nemce da se igramo“, ori se u tom gradu, uz stihove pesme „Uzećemo Svetski kup“, posvećene reprezentaciji i skandiranja „Srbija, Srbija“, kao i „Aufiderzen“.

Stojačić je u svom finalu sa reprezentacijom Srbije pobedio Litvaniju, dok su izabranici Svetislava Pešića arhivirali Litvance još u četvrtfinalu i sada ih čeka teži zadatak.

Našem „Brki“ taj meč sa Litvanijom nije bio jedini kojim je dokazao svoj MVP status, pa je i protiv Austrije, Izraela i Holandije rešavao utakmice u korist srpskog tima onako kako će sada navijati da to isto rade i Bogdan Bogdanović, Nikola Miltunov i ostali momci iz košarkaške reprezentacije.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO: Šou srpskih navijača u Manili pred finale Svetskog prvenstva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar