Foto: FIBA

"Orlići" vezali dva poraza

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Slovenije rezultatom 74:72 u doigravanju od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu.

Nakon što smo izgubili od Litvanije u veoma uzbudljivom meču četvrtfinala, sada je i Slovenija bila bolja nakon prave drame u završnici.

PROČITAJTE JOŠ:

Gubili su „orlići“ na minut do kraja sa pet razlike, ali su uspeli da na 21 sekundo do isteka vremena izjednače i to trojkom Zelića.

Slovenci su uspeli da poentiraju u narednom napadu, a Srbija je imala posed za pobedu. Ipak, za četiri sekunde se Andrej Bjelić spetljao, a Leon Jereb mu je ukrao loptu i tako doneo svojoj reprezentaciji trijumf.

Upravo je Bjelić bio naš najbolji pojedinac na ovom meču sa 26 poena, na šta je dodao i 6 skokova, dok je jedini drugi dvocifreni bio Ognjen Srzentić sa 19 poena i 8 skokova.

Slovence je predvodio Mark Morano Mahmutović sa 22 poena, a dvocifreni su bili Lian Boisa sa 14 i Lazarevski i Leon Jereb sa 11.

Srbija je ovim porazom izgubila nade da može da bude peta u Evropi, pa će se za sedmo mesto boriti protiv Grčke. U meču za peto mesto igraju Nemačka i Slovenija.

BONUS VIDEO Bogdanovićev promašaj za pobedu protiv Italije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar