Dragan Bokan
Dragan Bokan Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Polufinalnu seriju ABA lige između Partizana i Budućnosti već je obeležilo nekoliko nemilih scena i skandala.

Partizan je u prvom duelu u Beogradu slavio sa 78:67, a iz tabora Budućnosti su onda izdali dva saopštenja vezana za sudijske greške.

Kako su napisali iz tabora Budućnosti, sudije su napravile 20 grešaka na njihovu štetu, a zatražena je i smena Srđana Dožaja, komesara za suđenje u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

U drugom duelu u Podgorici, Budućnost je bila bolja sa 74:73, te izborila majstoricu u Beogradu. Međutim, tokom meča isključen je Frenk Kaminski, centar Partizana, a pri izlasku sa terena nekoliko navijača Budućnosti su mu se unosili u lice i vređali ga.

Tada je i na terenu nastala gužva, ali je veći incident na terenu izbegnut.

Međutim, prema saznanjima Nova.rs, do skandala je došlo van terena, konkretnije u sudijskoj svlačionici. Kako saznajemo, Dragan Bokan, predsednik Budućnosti, zajedno sa predsednikom Studentskog centra Zoranom Kojičićem, upao je u svlačionicu kod arbitara posle meča. Pred svedocima je Bokan pretio i vređao sudije očigledno nezadovoljan njihovim odlukama, iako je sada Budućnost slavila, doduše u neizvesnoj završnici, nakon što je Aleksa Avramović promašio zicer za finale.

Inače, sudijsku trojku na utakmici u Podgorici činili su Milan Nedović, Sašo Petek, Luka Kardum.

Što se tiče statistike na drugom meču, odnos u slobodnim bacanjima bio je 22-21 u korist Budućnosti, dok je podgorički tim imao više napravljenih faulova – 24 (odnosno 25 sa tehničkom) naspram 17, odnosno 19 ako se računaju i tehničke.

Majstorica između Partizana i Budućnosti igra se u petak 10. maja od 19 sati u Beogradskoj areni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar