Foto: AP Photo/Kin Cheun

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su Južni Sudan 101:100 u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu odigranoj u londonskoj O2 areni.

Iako je jasno da je u pitanju pripremni period i da će „drim tim“ znatno ozbiljnije odigrati utakmice u Parizu, ipak je verovatno mali broj ljudi očekiva da će biti viđena bilo kakva neizvesnost, pogotovo kada su izabranici Stiva Kera poveli 8:0.

PROČITAJTE JOŠ...

No, reprezentacija iz Afrike uspela je da se od 13:5 za SAD vrati, uhvati priključak i prvu deonicu preokrene (26:24), a potom u drugoj ode i na ogromnih 43:28.

Da situacija nije prema očekivanjima „drim tima“ bilo je jasno kada je na semaforu pred poluvreme bilo 58:42.

Ipak, u trećoj deonici viđena je puna snaga Amerikanaca – razigrao se Lebron Džejms, pogađao je i Stef Kari, odličan je bio i Entoni Edvards, pa su poen po poen spuštali razliku, a potom i u samoj završnici došli do poputnog preokreta, 81:76.

Iako je bilo očekivano da će „drim tim“ dodati gas, Sudanci su uspeli da ostanu u borbi, pa je na pola minuta pre kraja rezultat bio 99:97, Entoni Dejvis je promašio alej-up a Južni Sudan trojkom Džej Ti Tora stigao do prednosti 100:99, ali je Lebron Džejms pokazao kvalitet i lepim prodorom pogodio za 101:100 osam sekundi pre kraja.

Sudanci su imali napad i osam sekundi za pobedu, odgovornost je preuzeo upravo Džons ali nije bio precizan u poslednjem napadu, do lopte je stigao Venjen Gabrijel, ali ni on nije bio precizan iz reketa, pa je blokadom i skokom Dejvis sprečio trijumf rivala.

Karlik Džons, potencijalno pojačanje Partizana, meč je završio sa tripl-dabl učinkom – za 32 minuta u igri ubacio je 15 poena, uz po 11 skokova i asistencija.

Kod Sudanaca najbolji je bio Marijal Šajok sa 25 poena, 11 je dodao Gabrijel a 14 Tor.

Kod SAD Džejms je blistao sa 23 poena, Entoni Dejvis je dodao 15, Džoel Embid 14, a Stef Kari, na čijim krilima su i napravili preokret u drugom poluvremenu, je meč završio sa 12 poena.

BONUS VIDEO 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar