Foto: Screenshot Twitter Neguj mo srbski

Ozbiljan propust za televiziju koja bi trebalo da bude uzor i svetionik srpskih medija. Ipak, ozbiljan blam je još jedan u nizu propusta.

Možda mnogi ne bi ni primetili, ali ih je poznata internet stranica „Neguj mo srbski“ provalila, a kako i ne bi kada je korišćen njen materijal na javnom servisu.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, čak ni to ne bi bilo problematično da nisu u pitanju montaže. U želji da predstave pesmu „Koktel ljubavi“ Nedeljka Bajića Baje, pesma koja se redovno pušta našoj reprezentaciji (iako se nije nalazila na listi želja naše selekcije) odlučili su da pokažu kako je ovaj hit zapravo globalno popularan. Da su napravili nekoliko klikova više shvatili bi da je u pitanju montaža, ali…

Niko nije proverio istinitost snimka (kao da je na internetu sve istina), pa je tako RTS pokušao da uveri svoje gledaoce da košarkaši Efesa iz Istanbula, asovi Denver Nagetsa ili fudbaleri Čelsija ili Liverpula slušaju „Koktel ljubavi“.

Deluje da bi to bila planetarna vest da je istina? Pa, RTS ni u jednom trenutku očigledno nije posumnjao da je možda u pitanju internet montaža. Tako je jedna od najpoznatijih internet fora ove godine završila i na RTS, ali ne kao prikaz kako se ljudi šale, već kao navodno reprezentativni uzorak slavlja. Postavili su mnogi pitanje: Na šta je sve onda RTS „naseo“?.

Pomenuta internet stranica koja je pravila ove montaže je objavila ovaj snimak sa porukom.

Čekaj, jel moguće šta RTS radi? Pokupio montirane snimke sa Negujmo i kaže čak i igrači Čelzija i Liverpula slave uz koktel ljubavi hahahaha. Najteže je bumer biti Šareni prijatelju imate li nekog mlađeg od 60 u tom RTS da vam kaže o čemu je reč. Svi snimci su montaža“, stajalo je u objavi.

Bio je ovo način stranice da se skrene pažnja na to da možda nije sve na internetu istina, što je ovog jutra naučio i neko u RTS.

Bilo je dovoljno nekoliko dodatnih klipova da se uvere da sve ovo možda nije istina, ali je neverovatno da je ovo zaista pušteno u programu.

BONUS VIDEO Svetislav Pešić pred novinarima posle pobede nad Izraelom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare