Foto: FIBA

Ostalo je još jedno kolo do kraja grupne faze, a i dalje je čitavo more nepoznatih.

Srbija će gotovo izvesno završiti takmičenje u grupi D kao prvoplasirana jer u ovom trenutku ima skor od 4-0, a u poslednjem kolu je očekuje duel sa Poljskom.

PROČITAJTE JOŠ

Taj susret je na programu u četvrtak u 21.00, a koliki je favorit Srbija vidi se i po kvotama koje su ponudile kladionice. Pobeda Srbije se nagrađuje sa 1,04 većim novcem, a Poljske sa čak 9,8 puta većom svotom. Poljska je ipak upisala tri trijumfa do ovog trenutka (jedini poraz od Izraela 89:85), pa izabranici Svetislava Pešića u kom god sastavu da igraju (Vanja Marinković ima stomačni virus, Nikola Milutinov je još rovit, povredili su se Vladimir Lučić i Nemanja Nedović protiv Izraela i još nije poznato da li će morati da pauziraju) moraće da odigraju maksimalno ozbiljno i da slave.

Srbija bi se sa pozicije D1 ukrstila sa četvrtoplasiranim timom iz grupe C i to ne bi bio nikakav problem da trenutno tri selekcije ne figuriraju za mesta od 2. do 4. Naime, Ukrajina, Italija i Hrvatska u ovom trenutku mogu da izađu na crtu Srbiji.

Italija i Hrvatska imaju učinak od dve pobede i dva poraza, dok je Ukrajina trenutno na skoru 3-1. U poslednjem kolu u četvrtak od 14.15 će Ukrajina i Hrvatska direktno odlučiti ko će sa koje pozicije, dok će Italijani od 21.00 morati da savladaju Veliku Britaniju što ubedljivije kako bi imali što bolju poziciju za sledeću fazu.

U ovom trenutku Ukrajina ima koš razliku od +11, Italija je na -6, dok je Hrvatska na -5.

Ukoliko Hrvatska savlada Ukrajinu do 18 poena, Italijani će biti na pozicij broj četiri.

Ako Hrvatska savlada Ukrajinu sa 18 poena i više onda će Ukrajina biti četvrta.

I na kraju ukoliko Ukrajina bude slavila, Hrvatska će biti četvrta.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Srbije i Izraela

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar