Tim nikada nije činio jedan čovek, a najbolje od svih je to pojasnio selektor Srbije.

„Orlovi“ su savladali Izrael sa 89:78 u četvrtom kolu Evropskog prvenstva, a nakon susreta je selektor Svetislav Pešić bio raspoložen za razgovor.

Grafika: Slađana Đermanović

PROČITAJTE JOŠ

Kako je raditi sa Jokićem? Pešić ima sasvim uobičajeno viđenje koje govori o tome sa koliko je velikih igrača radio.

„Jokić je kao i svaki drugi igrač… Znamo naš cilj na ovom turniru, da bismo ga ostvarili, da kao prvi odemo iz Praga i igramo dobru košarku u Berlinu, samo sa Jokićem – to nije moguće. Ko god želi nešto da ostvari, treba mu i Micić, i Jokić, i Kalinić na primer, ili Gudurić, ili Jagodić-Kuridža. Tim je iznad svih. Jokić zna šta je njegov posao i voli da čini sve druge igrače boljim“.

Srbija je obezbedila prvo mesto u grupi pred odlazak u Berlin, u kojem će se igrati nokaut faza, i čeka rivala u osmini finala.

„Nemojmo previše da se puvamo, to što vi verujete reprezentaciji, to nam daje dobar osećaj, srećni smo i zadovoljni, samo da se ne pravimo previše važni po Pragu, jer nećemo dobijati svaku utakmicu po 20 razlike. Da ne budemo navijači, nego smireni i svako da radi svoj posao. Vi (novinari, prim.aut) dobro radite svoj posao, volite reprezentaciju i navijate, ali nemojte da pravite velika očekivanja, ne zato što mi ne želimo da ih ispunimo, već jer nam treba mirnoća, da ne letimo prerano u kosmos. Vidite da favoriti gube utakmice, mi smo tamo gde smo želeli da budemo pred poslednju utakmicu u grupi“.

Otkrio je selektor „orlova“ i šta je ono čime i dalje nije zadovoljan i šta treba da poprave.

„Odbranom nikada nismo zadovoljni, mislimo da je ona baza kompletne naše igre. Protiv ekipe kakva je Izrael, problem je bio što mi nismo skokove u odbrani pretvarali u kontre, to nam je malo smetalo. Više smo mislili na naš napad, nego da je kontra najbolji napad protiv takve odbrane. Nismo dovoljni trčali, previše smo igrali pet na pet. Povrede su nas poremetile, svaki dan neko izađe i svaki dan se nama nešto desi. To i igračima smeta. Želeli smo i Avdiju da zatvorimo, na njega ide između 15-20 poseda Izraela i relativno dobro smo ga zadržali“.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Srbije i Izraela

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar