Predrag Saša Danilović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović odlazi posle osam godina na toj funkciji.

Danilović je na vrhu KSS proveo period od decembra 2016. do sada, a pre osam godina je na vodećem mestu u srpskoj košarci zamenio Dragana Đilasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Seniorski tim naše zemlje je u tom periodu do sada osvajao evropsko srebro (2017), svetsko srebro (2023), olimpijsku bronzu (2024) u muškoj seniorskoj konkurenciji, dok su žene u istoj konkurenciji u spomenutom periodu osvojile evropsku bronzu (2019) i evropsko zlato (2021).

Danilović je 23. avgusta prvo pismeno obavestio članove Upravnog odbora i predsednika Skupštine o povlačenju, a četiri dana kasnije učinio je to i usmeno.

Mandat mu je isticao u decembru ove godine, ali je rešio da se povuče ranije, nedugo nakon što je isto uradio i selektor Svetislav Pešić.

„Da se zahvalim svima, smatrajte sebe bitnim faktorom u osvajanju medalja. Neke stvari ne treba zaboraviti. Prvi smo u Evropi na rang listi, drugi u svetu. Želim vam mnogo sreće“, rekao je Danilović u obraćanju delegatima Skupštine Košarkaškog saveza Srbije.

Skupština je za novog predsednika KSS izabrala Nebojšu Čovića, a sa njim će sarađivati Ana Joković, Nenad Krstić, Darko Jovičić i Filip Sunturlić. Joković će biti zadužena za žensku košarku, Krstić za mušku, Jovičić za takmičenje, a Sunturlić za marketing i finansije.

BONUS VIDEO Vlada Živanović: Kari Pešić je najpotcenjeniji trener

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar