Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Tećžak period iza njega.

Los Anđeles Klipersi su u sezonu ušli kao prvi favoriti za titulu u NBA ligi, ali je zdravstveni bilten glavnih zvezda Kavaja Lenarda i Pola Džordža doveo do toga da se grčevito bore za četvrto mesto u konferenciji.

Nije bilo lako ni njihovom treneru Tajronu Luu, koji iza sebe ima izuzetno tešku godinu.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi slabu sezonu Klipera prpisuju upravo njemu jer smatraju da je donosi gomilu loših odluka tokom mečeva, pa su sve glasniji pozivi i za njegovu smenu.

S druge strane, Lu je u podkastu „The Pivot“ govorio o tome kako doživljava sezonu i kako želi da bude sa timom u najtežim trenucima, zbog čega ga nije napustio ni kada je izgubio čak sedam članova porodice u poslednja tri meseca.

„Želim da vratim igri ono što mi je dala, ne varajte igru i ne varajte proces. Budite dobra osoba, to ne boli, iako ponekad možete biti dobra osoba na svoju štetu. Izgubio sam sedam članova porodice od decembra, ali smo izgubili šest utakmica zaredom i nisam mogao da napustim tim. Znam da je trebalo da budem tu za porodicu u ovako teškom trenutku, ali nisam otišao ni na jednu sahranu“, rekao je Lu.

On je to potom objasnio.

#social-embed_0

„Mogao sam da tražim lak izlaz i da odem kući na nedelju dana, ali nisam. Da smo imali pet pobeda uzastopno, išao bih sigurno na tri, četiri sahrane, ali kada su teška vremena ljudi žele da vide kako ćete reagovati, ako tražite lak izlaz. Samo želim da vratim igri ono što mi je dala“, rekao je Lu.

Klipersi su u martu zajedno ostvarili četiri pobede, ali nakon toga ponovo igraju toplo i hladno i naizmenično su gubili i pobedili u poslednjih pet, a ostalo im je još sedam utakmica do kraja sezone. Nisu još ni blizu plasmana u plej-of, pa čak ni uigravanja, jer imaju samo tri pobede više od Dalasa, koji je na jedanaestom mestu.

BONUS VIDEO Jokić o igranju za reprezentaciju na SP, To je odluka koju donosim preko leta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar