Saša Stefanović/Foto: Purduesports.com/Mega

Neočekivana odluka.

Srpski košarkaš Aleksandar Saša Stefanovič odlučio je da u 25. godini završi karijeru, a odluku je saopštio preko društvenih mreža.

Igrač oko kojeg se jedno vreme podigla prašina bio je želja i dvojice poslednjih selektora koji su imali nameru da bude u timu Srbije, ali se to nije ostvarilo.

PROČITAJTE JOŠ

„Odlučio sam da se penzionišem i da jurim druge prilike. Hvala mojim saigračima, trenerima, navijačima, svima koji su mi pomogli da ostvarim svoje ciljeve. Ova igra mi je dala mnogo toga i ne mogu da dočekam da joj vratim“, napisao je Stefanović.

Inače, otac Saše Stefanovića je Ljubiša Stefanović, prvi Srbin koji je izabran na NBA draftu, tada 1985. godine, kao 97. pik je otišao u Sijetl.

Aleksandar Stefanović je rođen 29. novembra 1998. godine u Kraun Pointu u Indijani, visok je 196 centimetara i igrao je na poziciji beka.

Kompletnu NCAA karijeru je proveo Univerzitetu Perdju, gde je u poslednjoj sezoni beležio u proseku 10,4 poena, 2,5 skokova i 3 asistencije po meču. Tokom prošle NBA Letnje lige je nastupao za San Antonio, a profesionalnu karijeru je započeo u grčkom Kolososu gde ove sezone nije puno igrao.

BONUS VIDEO Orlovi protiv sokolova: Može li Srbija da pokori Podgoricu