Aleksej Pokuševski
Aleksej Pokuševski, Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

Neobično skromno veče srpskih košarkaša u NBA ligi. Za razliku od početnih mečeva, ovog puta Nemanja Bjelica i Aleksej Pokuševski nisu imali tolike uloge u svom timu.

PROČITAJTE JOŠ

Bjelica je pokazao da je sjajan i krajnje neobičan partner Drejmondu Grinu pod košem, pa je ovo možda najpokretljivija centarska linija u ligi.

Ovo bi moglo da im donese veliku prednost kada se bude igrao „small ball“ i kada se na teren posle dvogodišnje pauze vrati Klej Tompson.

Ipak, protiv Sakramento Kingsa, u pobedi Golden Stejta sa 119:107, srpski košarkaš je učestvovao sa samo dva poena. Na terenu je proveo devet minuta, promašio je pet šuteva, od čega dve trojke, te upisao tri skoka i jednu asistenciju. Sve poene je postigao sa linije za slobodna bacanja.

Stef Kari je postigao 27 poena i postao prvi igrač u istoriji franziše koji je stigao do 5.000 asistencija i odveo Voriorse do 3-0. Postigao je 27 poena uz sedam skokova i 10 asistencija, Džordan Pul je dodao 22 poena, a Drejmond Grin 14.

Podjednako uspešno veče imao je i Stefov rođeni brati Set koji je postigao 28 poena, uz po tri skoka i asistencije protiv Oklahoma Siti Tandera (115:103). Pokuševski je ovog puta bio samo jedan od igrača u rotaciji, a ne i igrač sa nešto većom ulogom. Na parketu je proveo samo šest minuta i postigao četiri poena uz po jedan skok i asistenciju.

Trener Oklahome Majk Degnolt poručio je da će Pokuševski ove sezone morati da nauči kako da bude efikasniji tokom minuta provedenih na parketu. To će biti njegova primarna lekcija, a njegova minutaža će varirati. Nije ovo bila nikakva poruka za srpskog košarkaša (to što je igrao samo šest minuta), već je posledica taktičkih zamisli

U Filadelfiji je bilo čak šest dvocifrenih igrača, a Džoel Embid, drugi u glasanju za MVP prošle sezone, postigao je 22 poena uz devet skokova i šest asistencija.

NBA rezultati

Bruklin – Šarlot 95:111

Hjuston – Boston 97:107

Njujork – Orlando 104:110

Oklahoma – Filadelfija 103:115

Sakramento – Golden Stejt 107:119

Los Anđeles Lejkers – Memfis 121:118

BONUS VIDEO Ben Simons na treningu Filadelfije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar