Foto: EPA/EFE

Zanimljiva je situacija koja se desila sa Sakramento Kingsima u prethodnih nekoliko sezona i taj obrt od tima koji obećava do tima gde deluje kao da se ne zna ko pije, a ko plaća.

Dvadesetdvogodišnji Marvin Begli, tako se zove košarkaški usud i fijasko Vlada Divca u Kingsima.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako ga već tri godine posmatraju Amerikanci koji sad glume generale posle drafta iz 2018. kada je Luka Dončić počeo da rastura, a Marvin Begli i ne baš.

Napad koji je usledio na Divca posle tog izbora bio je surov. Vlade je Beglija uzeo sa drugog mesta na draftu, ispred je bio samo Deandre Ejton, iza Dončić kao treći pik.

Ejton je danas deo skoro pa šampionske slagalice Finiks Sansa, koja je Denver Nagetse u plej-ofu pocepala na froncle i stigla do velikog NBA finala.

Kingsa nema nigde na mapi u priči oko ekipa koje imaju bilo kakve šanse za prsten. Veće se verovatno daju prosečnom kamiondžiji da za tri meseca postane astronaut NASA, nego Kingsima da uzmu prsten.

Da stvar bude još gora, karta koju je Divac povukao i birao te 2018. godine, sada je izostavljena iz prve utakmice Kingsa u sezoni.

Tri godine su bile potrebne da Beglija klub iz Kalifornije gotovo potpuno otpiše. Čudno je što ga je uopšte zadržao, uprkos ponudama kojih je bilo, a onda odlučio da Begli ne bude u postavi.

Ovakav potez iznervirao je i Džefa Švarca, Beglijevog agenta, koji nije ostao dužan klubu svog klijenta.

Begli pored Jokića, Foto: Tanjug/AP/David Zalubowsk

„Sakramento je obavestio Marvina Beglija da nije u postavi za prvi meč nove sezone, što je potpuno šokantno. Jasno je da nemaju planove sa njim u budućnosti, a opet su propustili potencijalne trejdove i u prošlom prelaznom roku i ovog leta, zbog njegove vrednosti. Umesto toga, izabrali su da ga vrate u tim, ali da ne igra, potpuno kontradiktorno tom argumentu vrednosti koji navode. Ovo je klasičan primer neznanja da se upravlja u organizaciji Kingsa“, pobunio se Švarc.

Može on da se buni sad koliko hoće, šteta po njegovog igrača je možda već učinjena.

Marvin Begli je „karta“ koju je Divac branio sve vreme dok se krilni centar prilagođavao igri Kingsa, iako je istovremeno morao da sluša kako upravu kritikuju jer nije birala Dončića.

Dodatni pritisak kom nisu pomogle ni povrede Beglija, ali ni taktika Luka Voltona. Čovek koji je bio pomoćnik Stivu Keru forsira nešto nižu petorku, sa Davionom Mičelom uz Dierona Foksa i Tajrisa Halibartona.

Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

U prvim utakmicama Begli je, razočaravajuće, bio tek neko treće rešenje iza Moa Harklesa i Tristana Tompsona, dok je na centarskoj poziciji prvi izbor Rišon Holms.

Kingsi pokušavaju da nižom postavom prekinu mučan niz od 15 godina bez plej-ofa, ali je činjenica da im ni Divac nije adekvatno pomogao.

Volton nije hteo da komentariše ono što je Švarc rekao o Begliju, koji je do sada propustio čak 108 utakmica zbog različitih povreda.

Pazite, govorimo o igraču koji je tu tek tri sezone i trebalo je da predstavlja igrača „usidrenog“ na mestu startera u reketu. Bio je to tek sporadično.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Odigrao je samo 119 mečeva, ubacivao 14,4 poena i imao sedam i po skokova za oko 25 minuta akcije na parketu.

Nije to loše, njegova veština se ne dovodi u pitanje, Begli ima kvalitet, ali ga jednostavno ne prikazuje koliko bi trebalo.

Istina, u drugoj utakmici Sakramenta u sezoni, Marvin je odigrao deset minuta i ubacio dva poena Juti Džez.

Ništa spram onoga šta se očekivalo. Čitava drama sada je samo dobila novi sloj, jer je Begli već jednom tokom leta „lajkovao“ tvit u kom se kaže da treba da ode iz Sakramenta.

Vlade Divac
Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli

U januaru ove godine, njegov otac je preko društvenih mreža zavapio: „Molim vas, trejdujte Marvina Beglija, što pre“.

Nije mu se želja ispunila, a na vapaje su u Kaliforniji ostali gluvi. Begli će u četvrtoj sezoni zarađivati 11,3 miliona dolara i sa te strane ne mora da brine, ali je izvesno da igra poslednji „ples“ u Kingsima, koji nisu dobili željeni pravac i kartu za plej-of.

Potpuno je druga priča to kako će njegova karijera ići dalje, ali će mu ostati u Sakramentu etiketa „Ovog smo uzeli pre Dončića“.

Ništa manje neće biti strogi ni prema Divcu, a stvari se neće poboljšavati, iako malo ko gleda da je Dalas imao jasniji plan kada je formirao svoj tim, nego što su to imali Sakramento Kingsi.

Zato u krajnjoj liniji i nisu u plej-ofu i teško je da će i ove sezone imati velike šanse da se tamo nađu i urade nešto veliko.

BONUS VIDEO: Do sada neviđeni snimci vile Novaka Đokovića u Pavlovcima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar