Kreće nova sezona ABA lige
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Posle mnogo nepoznanica i tenzija, utakmicom između košarkaša FMP i Primorske ovog petka počinje nova sezona u ABA ligi.

Pandemija koronavirusa je početkom marta prekinula prošlu sezonu. Takmičenje je potom krajem maja i definitivno proglašeno završenim, bez novog šampiona i ispadanja u niži rang.

Sedam meseci kasnije, nakon mnogo tenzija i burnih sednica Skupštine ABA lige, i neizbežnog prepucavanja klubova, ovog petka počinje nova sezona u kojoj će se za titulu regionalnog šampiona boriti 14 klubova.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi meč u novoj sezoni od 18 sati igraju FMP i Primorska.

„Očekuje nas teška utakmica jer čitav period iza nas je doneo po prvi put neke nove stvari u košarku zbog virusa koji vlada. Dugo nismo odigrali takmičarsku utakmicu, ali tako je i drugim ekipama. Mi ćemo se potruditi da odbranimo domaći teren, verujem u svoje igrače, dobro smo radili i spremni smo za start lige“, rekao je trener FMP Vladimir Jovanović.

On je naveo da njegov tim utakmicu mora početi „mudro i bez jurnjave“.

„Pokušaćemo da nametnemo naš tempo i uz maksimalnu koncentraciju tokom čitavog meča verujem da možemo nasmejani napustiti halu“, rekao je Jovanović.

Što se tiče ostalih srpskih klubova, Mega u 1. kolu gostuje Igokei (subota, 17), dok Partizan istog dana od 21 sat dočekuje Borac iz čačka.

Crvena zvezda će gostovati Ciboni, u ponedeljak od 18 časova.

A, opširnije o tome šta se sve dešavalo između dve sezone na Jadranu mogli ste da čitate na Nova.rs.

Da li će se opet igrati liga koju vodi firma sa starim klubovima-vlasnicima? Da li će klubovi ikad pronaći zajednički jezik i sa jedinstvenim stavom krenuti dalje? Mogu li Partizan i Crvena zvezda da ostave po stranu sve nesuglasice i igraju samo košarku, a ne i da igraju ono što igraju van terena? Čini se – nemoguće.

ABA LIGA, 1. KOLO

Petak:

FMP – Primorska 18

Subota:

Igokea – Mega 17

Budućnost – Split 19

Partizan – Borac 21

Nedelja:

Cedevita Olimpija – Krka 20

Ponedeljak:

Cibona – Crvena zvezda 18

Petak, 9. oktobar:

Zadar – Mornar 20