Kreće ABA liga, poznati svi termini mečeva 1. kola
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

ABA liga počinje, odluka je zvanično doneta, a poznati su i svi termini mečevi prvog kola koje će se igrati od 2. do 5. oktobra.

Skupština ABA lige završena je ove subote, 26. septembra, i svi članovi-klubovi osvojili su potrebna dokumenta i imenovali sva lica kako bi takmičenje nesmetano moglo da počne. To je poruka sa sajta ABA lige i, kako se navodi, sve je spremno za početak sezone 2020/2021.

PROČITAJTE JOŠ

Predstojeća sezona biće specifična po pitanju organizacije zbog pandemije koronavirusa i sa sobom nosi velike izazove, i brojne nerešene probleme.

Nosi i trevenja između večitih rivala, saopštenja Partizana i Crvene zvezde, čije su nesuglasice oko sudskih sporova, Suda za sportsku arbitražu, sukoba interesa FMP i Zvezde, za sada ostavljene po strani.

Kao i prenos vlasništva lige za šta je potrebno da se odluka jednoglasno donese. Košarka će se, ipak, igrati na Jadranu…

Ligom bi trebalo da predsedava predstavnik FMP, prema unapred određenom planu, za šta KK Partizan prema do sada iznetim stavovima ne daje saglasnost. U skladu sa tim, ostalo je da se konkretizuju brojni detalji po pitanju funkcionisanja upravljačke strukture regionalnog takmičenja, koji su i dalje ostali nedefinisani.

Kako bilo, premijera nove sezone je 2. oktobra i na samom startu sastaju se FMP i Primorska, od 20 sati.

Mega u 1. kolu gostuje Igokei (subota, 17), dok Partizan istog dana od 21 sat dočekuje Borac iz čačka.

Za kraj uvodne runde Crvena zvezda će gostovati Ciboni, u ponedeljak od 18 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar