Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se na prvom treningu pred utakmice sa Finskom i Gruzijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Svetislav Pešić je na spisak stavio 15 igrača, hteo je još nekoliko, ali nije mogao zbog povreda i FIBA pravila.

Naime, na spisku se zbog povreda ne nalaze Nikola Topić i njegov imenjak Milutinov, a obojica su doživela teške povrede i sada su u procesu oporavka.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe, Pešić je želeo da se na spisku pojavi i Tristan Vukčević, ali on još uvek nije napunio 21 godinu (rođendan mu 11. marta), pa i dalje ima zabranu od FIBA da nastupa za Srbiju.

Selektor je prokomentarisao i stanje Lučića, Stefan jovića, ali i Alena Smailagića, koji je propustio i Kup Radivoja Koraća u Nišu.

„Naše je da vidimo gde se nalazimo. Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo, hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju. Na Lučiča ne možemo da računamo, on je bio na spisku, ali je obnovio povredu, nije ništa opasno. Jović je stigao, ostao je u Nišu, na njega verovatno ne možemo da računamo, zbog situacije u njegovoj porodici jer se to nije promenilo od Manile. Smailagić je bolestan, nije igrao Kup, on je na ispitivanjima, traže se razlozi zbog čega se to kod njega obnovilo. Sad je stigao Gudurić, Petrušev isto igrao Kup, dolazi kasnije, ali sa dobrim raspoloženjem, jer su osvojili Kup. Čestitam Zvezdi osvajanje Kupa i to je to“, rekao je Pešić.

Srbija 23. februara igra protiv Finske u Beogradu, dok je 26. na programu meč protiv Gruzije u gostima. U grupi sa „orlovima“ je još i Danska, ali sa njom igramo tek 21. novembra ove godine.

Pešić je na ovo okupljanje pozvao 15 košarkaša. Na spisku se nalaze: Aleksa Avramović, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Balša Koprivica, Vanja Marinković, Dejan Davidovac, Dušan Beslać, Dušan Ristić, Luka Mitrović, Marko Gudurić, Nikola Đurišić, Ognjen Dobrić, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar