Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Trener Lokomotive Kubanj iz Krasnodara Jevgenij Pašutin kaže da je njegovom timu falilo koncentracije u završnici dramatičnog okršaja sa Partizanom.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski klub je pobedio sa 71:69 u četvrtom kolu Evrokupa i to košem u poslednjoj sekundi, iako je Lokomotiva u jednom momentu imala ogromnu prednost – 46:28.

Crno-beli su počeli da preokreću rezultat na energiju i koševe Erika Mike i Rašona Tomasa, ali i celokupno boljom odbranom u drugom poluvremenu, pa je pogodak Džoša Perkinsa za trijumf bio samo zaslužena katarza.

„Počeli smo stvarno dobro, izgradili prednost od 18 razlike i onda smo počeli da se opuštamo pred kraj druge četvrtine. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva, dali im više lakih skokova i oni su se vratili. Do kraja četvrte četvrtine prestali smo da igramo čvrstu odbranu i uz promašene šuteve nismo mogli da izvedemo loptu, pogrešili smo. To je do psihološkog momenta, moramo više da budemo hladnokrvni i fokusirani u završnici i da ne pravimo dečije greške“, rekao je trener Lokomotive.

Partizan je pobedio prvo trojkom Džoša Perkinsa, a onda i njegovim polaganjem na drugi obruč. Sve to se desilo u napetom finišu utakmice u kojoj je Redži Linč izgubio možda ključnu loptu i poklonio Partizanu napad za pobedu.

„Da smo izveli loptu kako treba, bar bismo došli u produžetak. Kad smo imali tajm-aut sve je objašnjeno kako treba, ali šta se desilo, desilo se. Partizan je zasluženo pobedio. Moramo da se zbijemo i postanemo bolji“, objasnio je Pašutin.

Crno-beli sada imaju dve pobede i dva poraza i trenutno su drugoplasirani u grupi F Evrokupa iza Metropolitana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar