Foto:BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Trener Partizana Sašo Filipovski zadovoljan je pobedom nad Lokomotivom Kubanj iz Krasnodara u četvrtom kolu grupe F top 16 faze Evrokupa.

Kao jednog od ključnih pojedinaca te pobede 71:69 istakao je Erika Miku, koji je u trećoj četvrtni imao odličnu rolu u povratku Partizana od -18 do trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ:

On je uz Tomasa bio energija i „motor“ Partizana sa unutrašnjih pozicija, pošto su trojke slabo išle crno-bele.

„Erik Mika nam je pomogao na poziciji petice, tu smo promenili ritam i u drugom poluvremenu istupili agresivnije i hrabrije. Zbog tih turbulencija smo izgubili mnogo utakmica i moji igrači nemaju samopouzdanje ali sad vide da mogu da pobede svaku utakmicu. Nadam se da su sada probili led i da će igrati sa više sigurnosti“, rekao je Filipovski posle meča za Sport klub.

Poslednjih pet poena Partizana, uključujući i polaganje za pobedu sekund pre kraja postigao je Džoš Perkins. Ne zna se je li bila bitnija trojka za 69:69 ili pogodak za veliko slavlje i skor 2-2 u grupi F.

„Trebalo je da napadnemo taj ćošak i da iznudimo zamenu igrača. Džoš je trebalo da dobije loptu i kreira, dao je trojku i imali smo sreće. Oni su promašili, mi poogdili“, dodao je Filipovski.

Istakao je da je Partizan izgubio previše tesnih utakmica da bi sada bio gospodar svoje sudbine, ali se uzda da će njegovi igrači dobiti više hrabrosti, jer su pokazali da mogu da pobeđuju kvalitetne ekipe.

„Igračima uvek pričam da mogu. Jer da dobiješ Huventud, Kazanj, pa Budućnost završnica loša, isto i sa Mornarom. Momci znaju da mogu. Valjda će ovo da im da podsticaj da igramo još timskije, jače i hrabrije“, kaže Filipovski, koji je prokomentarisao i veliki broj izgubljenih lopti.

„Videli ste kakve smo izgubljene lopte imali u prvom poluvremenu, dvojica se sudaraju, dva na jedan ispod koša, umesto gore pas, ide dole pas… Imali smo 11 izgubljenih u prvom poluvremenu, previše. Ali, kad igraš hrabro, gubiš lopte. E sad, nađi ravnotežu i da igraš hrabro i da ne gubiš lopte, to je vrhunski. Ja bih voleo da imamo do deset izgubljenih ali da igramo odvažno. Neki put se to ne poklopi“, objašnjava trener crno-belih.

Ističe da je verovao u preokret, jer je slične već doživljavao, a promenu Mike označava kao ključnu jer, kako kaže, već neko vreme Vil Mozli nije u formi.

„Ova sezona je kao da se vozimo avionom sa turbulencijom. Lomi se, trese se avion i onda kad sleti, teško je da si opušten. Promene igrača i trenera, neki teški porazi, neke odlične pobede u Evropi, tako da sva ta turbulencija.. Nadam se da ćemo da se smirimo i da igramo konzistentnije kroz utakmice“, naveo je Filipovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram