Foto:BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Košarkaši Partizana pobedili su Lokomotivu Kubanj iz Krasnodara u četvrtom kolu grupe F top 16 faze Evrokupa sa 71:69.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je rešen u dramatičnoj završnici drugog poluvremena u kojoj je Ognjen Jaramaz pogodio trojku za poen zaostatka Partizana na dva minuta pre kraja, iako je Lokomotiva imala dvocifrenu prednost u prvih 20 minuta.

Na trojku Jaramaza se nadovezao Džoš Perkins trojkom za 69:69 na 30 sekundi pre isteka četrdesetog minuta. Redži Linč je zatim izgubio loptu, a crno-beli su preko Perkinsa rešili meč košem na drugi obruč.

Rašon Tomas je bio najbolji i najefikasniji u Partizanu sa 23 poena (osam skokova), Ognjen Jaramaz je dodao 11 poena, Markus Pejdž osam, a Novica Veličković i Perkins po devet.

Od devet poena, Perkins je pet ubacio u poslednjih trideset sekundi, pa je pomogao svom timu da upiše drugu pobedu u grupi posle četiri meča.

Na drugoj strani su se istakli Džordan Kroford sa 16 poena, Kevin Hervi je ubacio 15 (12 skokova), a Redži Linč deset.

Partizan je u prvom poluvremenu igrao solidno, ali mu je falio šut. Da su crno-beli mogli da pogode bilo šta spolja, mimo onoga što je tek u finišu poluvremena dao Markus Pejdž, bolje bi im bilo od -13.

Lokomotiva je prvu četvrtinu krenula bolje i brzo je stigla do 8:2. Tada je Novica Veličković promenio odnos snaga na terenu.

Poentirao je i skakao u napadu dok je Džordan Kroford odmah pokazao ubojitu haubicu trojkom, a onda i dvojkom za 13:5.

Veličković je zatim odgovorio trojkom za 13:10 i od petog minuta do finiša prve deonice, crno-beli su igrali tvrd meč sa Lokosima.

Foto:BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Završnica prve i početak druge četvrtine pripali su Rusima koji su naspram sebe imali samo raspoloženog Rašona Tomasa.

Novica snagom nije mogao da parira i nabija minutažu, odmenio ga je Rašon, ali je problem Partizana bio u tome što su mu samo krilni centri bili raspoloženi.

Partizan gubio lopte, njegovi igrači su se jednom sudarili na alej-upu, Pejdž je bacio nekoliko „cigli“, a Zagorac je delovao nesnađeno.

U dve situacije se spetljao, izgubio loptu, što se uz nešto lošiju odbranu nego sredinom prve četvrtine, odrazilo i na rezultat.

Foto:BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Motovilov i Kroford su pogađali i prodirali do obruča, Kamings se priključio i dao trojku za 35:24 posle 14 minuta igre.

Razlika je narasla do 18 poena na 46:28 i tek u 19. minutu proradio je Pejdž. On je dao dve vezane trojke i pokazao koliko je ovaj segment igre falio.

Crno-beli su do kraja poluvremena prišli na minus 13, a Jaramaz je promašio trojku u finišu poluvremena kojom je mogao da spusti i na deset razlike. Ovako, ostalo je 48:35 za Lokomotivu.

Bolja odbrana Partizana i jedna trojka Jaramaza otvorili su drugo poluvreme. Nisu bili tako „smušeni“ crno-beli, čvršće su čuvali igrače Lokomotive u prodorima i u tom momentu im je falio samo dobar napad.

Foto:BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Posle pogotka Jaramaza, on je povukao i kontru koju je Tomas završio poenima za 50:42 i samo osam poena zaostatka Partizana. Uz to, domaći su počeli da bolje kontrolišu skok, što je bila poveća mana u prvih 20 minuta.

Oblast oko pet metara do koša bila je zaključana, igrači Partizana su bili mnogo aktivniji i nervoza je uhvatila igrače Lokomotive.

To se videlo i posle faula Kamingsa koji je odgurnuo Pejdža, nakon što je Mika pogodio penale za 52:46. Do kraja četvrtine crno-beli su promašili još dve trojke, ali je Mika rešio nekoliko akcija i uhvatio jedan skok u napadu za potpuni priključak svog tima.

Foto:BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

Četvrta četvrtina je počela izgubljenom loptom Perkinsa, a onda i pogocima Kroforda i Hervija.

Tomas se opet priključio svojim poenima u Partizanu, Jaramaz je promašio otvorenu trojku, a posle dva i po minuta završne četvrtine Lokomotiva je i dalje vodila šest poena 60:54.

Dugo su obe ekipe bile bez dobrih akcija, Perkins je napravio korake, Tomas je probao da asistira Mozliju, pa je izgubio loptu i prva četiri minuta poslednjeg perioda obeležile su greške.

Upravo taj period će zahvaljujući zaraznoj energiji Tomasa pripasti Partizanu koji je nadomestio čak 22 izgubljene lopte.

Kada se ušlo u dramatičnu završnicu, Perkins je počeo da pogađa, trener Sašo Filipovski je kasnije rekao da je trojka za izjednačenje 69:69 bila akcija namenjena baš njemu.

Imali su crno-beli i malo sreće jer je Linč izgubio loptu u ključnom trenutku, a Partizan je iz veoma teškog napada, u poslednjoj sekundi, prodorom Perkinsa uz čeonu liniju dobio možda i meč sezone.

Partizan – Lokomotiva 71:69 (22:24, 13:24, 17:8, 19:13)

Hala: Ranko Žeravica, bez publike; Sudije: Hristodulu, Bisang, Udjanski

Partizan: Mika 8, Zagorac 0, Pejdž 8, Dangubić 0, Jaramaz 11, Veličković 9, Perkins 9, Janković 3, Radovanović 0, Tomas 23, Trifunović 0, Mozli 0; Trener: Sašo Filipovski

Lokomotiva: Viliams-Gos 5, Kamings 5, Hervi 15, Motovilov 6, Kalnijetis 2, Ilnitski 0, Kuzminskas 2, Linč 10, Marcijuk 0, Kroford 16, Gordon 7, Emčenko 1; Trener: Jevgenij Pašutin

Foto: Printscreen Flashscore

Tabela grupe F, Evrokup:

1. Metropolitan 3 1 (299:288)

2. Partizan 2 2 (271:265)

3. Trento 2 2 (286:292)

4. Lokomotiva Kubanj 1 3 (306:317)

Četvrta četvrtina:

40′ Pobeda Partizana!

Kakva završnica! Trojka Perkinsa, pa onda izgubljena lopta Linča i polaganje Perkinsa uz čeonu liniju na drugi obruč za pobedu – 71:69.

37′ Partizan na -2

Tomas je pogodio za dva, lepo su iskombinovali igrači Lokomotive. Jankoviću je izašla lopta iz koša za novih minus dva.

36′ Odlični Tomas!

Ukrao je loptu Herviju posle blokade, povukao kontru i asistirao Jankoviću. Nikola je poentirao pod košem rivala, a onda je izblokirao pokušaj igrača ruske ekipe.

35′ Konačno nešto dobro od Perkinsa

Naskočio je na šut za tri u ranoj tranziciji posle dobre odbrane Tomasa i posle nekoliko izgubljenih lopti i grešaka, iznudio tri bacanja – 63:57 vodi Lokomotiva.

34′ Jedva se Partizan mrdnuo sa 54 poena…

Iz izgubljene i loše akcije Tomas dobija po ruci od Kuzminskasa prilikom šuta i dobija dva penala. Promašio je prvo, pogodio drugo i konačno promenio rezultat na semaforu. Ali, Lokomotiva bolja u četvrtoj deonici. Gordon na liniji bolji od Tomasa – 63:55 za goste.

33′ Greške na obe strane

Prvo Lokomotiva pravi faul u napadu, a onda Perkins gubi loptu prilikom prijema – pravi korake.

32′ Hervi pogađa iz skoka u napadu

Nije baš idealno počela četvrtina za Partizan, Kamings je ostao sam na trojci i promašio, Hervi je uhvatio skok u napadu i pogodio pored Tomasa, a onda je Rašon dao koš sa poludistance.

Potom je presekao napad Lokomotive, ali mu je lopta ispala. Na drugoj strani se provukao Kroford do koša – 60:54 za Lokomotivu.

Treća četvrtina:

30′ Trojke neće, Partizan „rudari“ u reketu

Tamo je Erik Mika koji hvata skok u napadu posle promašaja saigrača. Hervi ne pogađa iz odbojke, mada ozbiljan kvalitet sada pokazuju domaći u odbrani – 56:52 za goste.

28′ Sjajna kombinacija Perkinsa i Mike!

Poentirao je visoki igrač Partizana i primakao svoj tim na samo četiri poena zaostatka. Kroford je pogodio potom težak šut sa zvukom sirene, nadovezao se Mika flouterom – 54:50 za Lokomotivu.

27′ Mika se iskupio za izgubljenu loptu

Pogodio je sa linije penala. Kamings je napravio faul u napadu na Pejdžu. Jaramaz je promašio otvorenu trojku posle ofanzivnog skoka Mike. Srećom po Partizan, nije bio precizan ni Kroford jer su Lokosi „oterani“ od obruča i reketa.

25′ Izlaze lopte Pejdža i Zagorca

Dva šuta spolja ne prolaze, Zagorac i Pejdž nisu bili precizni. Partizan mnogo bolje brani oblast unutar linije 6,75 zbog čega otvara sebi kontre i tranziciju. Tomas posle jedne agresivnije akcije Jaramaza dobija „livadu“ pod košem i pogađa za 50:44. Mika je kiksnuo i poklonio loptu Motivilovu, a ovaj u kontri lagano rešio napad.

23′ Trojka Jaramaza, Partizan prišao

Veoma bitan šut, pa dva promašaja Lokomotive. Mika gubi loptu pod košem, ali Partizan posle pogotka Jaramaza ima priključak. Solidna odbrana za sada, napadu još treba rada. Tomas je u kontri poentirao posle dodavanja Jaramaza – 50:42 za Lokose.

21′ Strašna akcija Lokomotive, početnički kiks Zagorca

Dvanaesta izgubljena lopta Partizana. Zagorac je poskočio da šutne i napravio je korake. Na drugoj strani lepa akcija završena zakucavanjem Kevina Hervija. Uzvratio je Tomas kucanjem u kontri.

Druga četvrtina:

Foto:BETAPHOTO/KK PARTIZAN/DRAGANA STJEPANOVIC

20′ Pejdž bacao „cigle“ pa dao dve trojke!

Vezao je u dva napada dva dalekometna hica plej Partizana nakon što je pre toga pogodio samo tablu! Janković je zatim promašio dva bacanja, Veličković je uhvatio ofanzivni skok i promašio zicer na drugi obruč.

Janković se opet dokopao lopte i dobio novi faul, pa se ispravio bar jednim pogođenim penalom. Jaramaz je promašio trojku za smanjenje prednosti rivala – 48:35 za Lokomotivu.

18′ Ne prolazi opet Novica, -18

Blokiran je posle dodavanja Pejdža. Ceo napad Partizana je tekao bezidejno, tek pri kraju se „otvorilo“ za Novicu koga je zaustavio Linč. Lokosi u nastavku akcije daju koš – 46:28.

17′ I Gos je počeo da pogađa

Najdžel Vilijams-Gos je ubacio flouter u ranoj fazi napada posle promašaja Novice Veličkovića. Naterao je time Filipovskog da zatraži tajm-aut. Partizan je dao samo šest poena za sedam minuta, a Lokomotiva čak 20.

15′ Lokosi sve dalje, sve lošije stanje po Partizan

Motovilov pravi probleme odbrani driblinzima i promenama, dok u Partizanu sada ni Tomas ne može da pogodi. Crno-beli su se totalno „ugasili“ – 40:26 za Lokomotivu.

14′ Kamings za +11

Prvi put odlazi Lokomotiva na deset razlike posle prodora Motovilova. Tomas precizan za dva, ali onda Kamings daje trojku. Srećom po crno-bele, Tomas i u sledećem napadu pogađa uz faul – 35:26 za Lokomotivu.

13′ Loš šut Partizana

Promašene trojke Tomasa i Zagorca, Rade u dva navrata uzastopno deluje kao da ne zna šta će sa loptom. Prvi put je bacio Tomasu za promašaj na trojci, drugi put je napravio korake. Lokomotiva na +8.

11′ Opet beže Rusi

Lagano je ispao Trifunović kada je uz čeonu liniju na koš krenuo Džordan Kroford. Igrač Lokomotive je pogodio uz faul. Dvojica igrača Partizana su se zatim sudarila u kontri kada je trebalo da akciju završe laganim alej-upom i Lokomotiva se opet odlepila.

Prva četvrtina:

Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

10′ Perkins fauliran, Vilijams Gos 2+1

Čuva Lokomotiva prednost, na kraju prve deonice, ali minimalnu. Partizan je podigao odbranu, fali mu samo šut da preokrene. Perkins je pogodio penale, pa asistirao Tomasu za tešku dvojku, dok je koš i dodatno bacanje ubacio Vilijams-Gos.

Lokosi su uzeli loptu Perkinsovim faulom u napadu, ali je Tomas smanjio zaostatak solo akcijom i šutem sa poludistance – 24:22 posle deset minuta za Ruse.

8′ Borbeni Rašon Tomas

Izborio se za poene kada je napad delovao izgubljeno. Usledila je dobra odbrana Partizana, a Pejdž opet nije pogodio trojku za vođstvo – 18:16 za Lokomotivu.

7′ Crno-beli umalo da povedu

Imao je u tranziciji Pejdž šansu, promašio je, kaznio je to Kalnijetis u kontri na drugoj strani. Nije se posrećilo ni Jaramazu da pogodi – 18:14 vode gosti.

6′ Novica drži Partizan!

Jaramaz nastavlja seriju koju je pokrenuo kapiten. Hervi je dao tešku trojku preko Jaramazove ruke. Veličković je odmah na drugoj strani prodro do reketa, iznudio faul za dva penala i isto toliko poena – 16:14 za Lokomotivu.

5′ Veličković za pohvalu

Najbolji pojedinac na početku meča u dresu Partizana. Prvi put je uhvatio skok u napadu, drugi put lepo prošao pod koš i poentirao, a onda dao i trojku sa sedam i po metara – 13:10.

4′ Kroford raspoložen, Partizan gubi lopte

Prvo Pejdž nesiguran, onda se i Dangubić zabio u reket gde je bio okružen igračima gostujućeg tima. Kamings za Hervija, dva poena. Kroford je prethodno pogodio za dva – 13:5 za Lokose.

3′ Trojke Kroforda i Jaramaza

Nešto energičnija je Lokomotiva u prvih nekoliko minuta. Kroford je dao trojku posle ofanzivnog skoka i poena Veličkovića, odgovorio je trojkom Jaramaz.

1′ Promašaj Dangubića na startu

Uzeli su crno-beli loptu u skoku, Nemanja Dangubić je u prvom napadu skočio i promašio s poludistance, a Linč posle ofanzivnog skoka ubacuje loptu u obruč Partizana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare