Veličina jednog igrača ogleda se i u time sa kakvim je saigračima delio svlačionicu i bio najbolji među njima. Draženu Petroviću skidali su kapu i oni koji su ga gledali, a jop više oni koji su sa njim delili svlačionicu.

Reprezentacija nekadašnje Jugoslavije krajem osamdesetih bila je „jaka kao beton“, au njoj su igral, ispostaviće s ekasnije, velikani srpske i evropske košarke.

PROČITAJTE JOŠ:

Žarko Paspalj, Vlade Divac i Predrag Danilović izašli su na parket „Arene“ kako bi publika dobila priliku da ih pozdravi kao Draženove saigrače.

Usledile su stoječe ovacije i veliki aplauzi, a reč je dobio Paspalj.

„U to vreme smo provodili mnogo vremena zajedno. Sa saigračima postaneš familija i kada dođe vreme takmičenja za koje se spremaš, imaš Dražena koji u svakom momentu sa energijom i načinom davanja poena može da ubaci 30,40 zavisi od utakmice. Jednostavno, takmičenja su se pretvorila u zabavu gde svako finale dobiješ ubedljivo. Dražen je bio izuzetan igrač i kada svaki dan provedeš zajedno s njim upoznaš ga na pravi način. Strašan momak i veliki igrač“, rekao je Žarko Paspalj.

Kratak je bio Divac.

„Pre svega, hvala porodici Petrović što smo došli da obeležimo karijeru čoveku koji je bio veliki“, poručio je Divac.

BONUS VIDEO: Arena se naklonila Bobiju i Željku Obradoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar