Partizan-Mega Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana pobedili su Megu rezultatom 96:68 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u okviru trećeg meča polufinala Superlige Srbije.

Crno-beli su tako zakazali finale sa Zvezdom, pošto su savladali Megu u seriji sa 2-1, dok su crveno-beli bili bolji od FMP-a sa 2-0.

PROČITAJTE JOŠ:

Pamtiće se da je Partizan već u prvoj deonici protiv Mege imao prednost od 30 poena (39:9). Mega je uspela da smanji na 47:31 do poluvremena, ali su crno-beli u trećoj deonici povratili kontrolu i lagano priveli meč kraju.

Najbolji u redovima Partizana bio je Zek Ledej sa 17 poena, po 16 su dodali Danilo Anđušić i Bruno Kaboklo, dok je Kevin Panter već u prvoj deonici sakupio 10.

U ekipi Mege najbolji je bio Filip Jović sa 21 poenom, dok niko drugi nije bio dvocifren. Veliki peh je i obnovljena povreda Uroša Plavšića, koji je u drugom poluvremenu nakon jednog duela pod košem osetio bol u predelu lica i više se nije vraćao na parket.

Pred Partizanom je sada finale sa Zvezdom, od koje je izgubio šest puta u nizu i to u borbi za dva trofeja u sezoni.

Partizan-Mega Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Panter i Kaboklo su sjajno otvorili utakmicu protiv Mege, pa je brzo na semaforu stajalo 8:0. Toj seriji se priključio i Anđušić, a onda je i Ledej vezao pet poena, dok je za Megu jedini poentirao Đurišić za 17:2. Partizan je nastavio da „melje“ rivala, skoro sve je ulazilo u koš u prvoj deonici, pa je rezultat bio 39:9.

Međutim, u drugoj četvrtini videli smo drugačiju sliku. Mega je sa napravila seriju od 0:8, dok su Anđušić i Avramović sa penala dolazili do poena. Željko Obradović je tokom drugog perioda zvao dva tajm-auta, bio je vidno nezadovoljan nekim potezima svojih izabranika, a Plavšić je poentirao za 47:31 pred kraj prvog poluvremena.

Partizan-Mega Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

U trećoj četvrtini dominantni su bili Anđušić i Ledej, koji su poentirali na različite načine, dok je Mega prvu trojku na utakmici dala tek u 29. minutu. Na kraju treće deonice bilo je 70:47 i moglo se naslutiti ko će pobediti.

U poslednjih 10 minuta nije bilo drame, Obradović je pružio priliku mladom Aleksi Dimitrijeviću, koji je imao zapažen učinak od osam poena. U igri je bio i Savo Drezgić, koji je imao tri poena, dva skoka i asistenciju, tako da je Partizan u mirnom ritmu priveo meč kraju i otišao u finale.


Partizan – Mega 96:68 (39:9, 8:22, 23:16, 26:21)

Dvorana: „Aleksandar Nikolić“ (Beograd); Sudije:

Partizan: Smit 3, Ledej 17, Drezgić 3, Avramović 9, Panter 10, Smailagić 5, Jaramaz 0, Dimitrijević 8, Trifunović 7, Anđušić 16, Ponitka 2, Kaboklo 16

Mega: Filips 6, Milijašević 0, Jelavić 9, Marković 6, Popović, Oljasoglu 4, Đurišić 9, Kovačević 0, Petrović 2, Plavšić 8, Jović 21, Malovec 3

Partizan - Mega 96:68

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare