Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su prvu i nisu završili drugu utakmicu finala KLS, posle koje je Zvezda službenim rezultatom postala prvak države.

Zvezda je pobedila u prvom meču za poen, drugi je prekinut u momentu kad su crveno-beli tokom treće četvrtine napustili parket zbog navijačkih uvreda i gađanja raznim predmetima sa tribina.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle više od sat vremena su se vratili na teren kada su tribine Beogradske arene ispražnjene, a to nisu uradili i igrači Partizana.

Zbog toga je utakmica registrovana službenim rezultatom u korist Zvezde 20:0, pa je ona sa 2:0 u seriji dobila titulu.

A dobila je i sijaset kazni od disciplinaca KLS zbog raznoraznih stvari, baš kao i Partizan, pošto se domaća liga oglasila u utorak saopštenjem i taksativno navela sve prestupe oba večita rivala i kazne za njih.

Partizan je kažnjen sa ukupno 1.860.000 dinara za sedam stavki koje disciplinski sudija Bojan Veljković potpisao kao sporne.

Očekivano je da je Partizan kažnjen za više stavki kada je bio domaćin, a najskuplje će ga koštati činjenica da se njegovi igrači nisu vratili na teren posle prekida (600.000 dinara) i isto toliko i nesportsko ponašanje gledalaca, te pražnjenje dvorane.

Posebno se naplaćuju sa po 120.000 dinara vređanje porodica Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića i Nebojše Čovića. Kad je reč o prvoj utakmici, Partizan je kažnjen samo zbog toga što je zabranio kamermanu snimanje tajm-auta sa 60.000 dinara.

Osim toga, Luki Vulikiću i Željku Obradoviću su izrečene posebne kazne i zabrane u trajanju od po četiri utakmice jer se ekipa Partizana nije vratila na teren u drugoj utakmici.

„Kazne su donete nakon sporovedenog postupka, delegatskih izveštaja, dopisa klubova u konkretnim slučajevima, izjave službenih lica, igrača i uvidom u snimak utakmice. Visina kazne opredeljena je u skladu sa Disciplinskim pravilnikom 2023., koji je usvojila skupština UKKLS-a“, naveli su iz KLS.

BONUS VIDEO: Jago na štakama u Areni pred drugi meč finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare