Džejms Naneli Foto:Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Košarkaški klub Partizan oglasio se povodom prekida saradnje sa američkim košarkašem, Džejmsom Nanelijem.

Bilo je dosta bure zbog aktivnosti Džejmsa Nanelija u prethodnim danima i to sve zbog toga što je pričao o odlasku iz Partizana.

Dosta prašine su podigle njegove poruke na društvenim mrežama, a sada se zbog toga oglasio i Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

Objasnili su crno-beli zbog čega je došlo do rastanka između Partizana i američkog košarkaša.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti.


„Posle oglašavanja na društvenoj mreži X od strane bivšeg igrača KK Partizan, Džejmsa Nanelija, Klub želi da ovim putem istakne relevatne činjenice u vezi sa slučajem koji niko nije želeo.

Nakon završetka sezone 2023-24, stručni štab je doneo odluku da igraču ne ponudi produžetak saradnje. Odluka sportskog sektora je bila da na toj poziciji budu potpisani kapiten Vanja Marinković i Ajzak Bonga. Kada su u pitanju finansijske obaveze Kluba prema igraču, Džejms Naneli je primio sav novac koji mu pripada odmah nakon završetka sezone. Takođe, za ostvarene rezultate u prethodne dve sezone je primio i pripadajuće premije na koje su obračunati i plaćeni svi porezi.

Incident koji je obeležio završetak Džejmsovog angažmana u Partizanu, desio se u veoma važnom trenutku za Klub. Suvišno je ponovo podvlačiti koliko nikome nije bilo drago zbog incidenta i tuče u kojoj je tadašnji igrač Partizana učestvovao sa igračem rivalskog tima i tom prilikom mu naneo lakše telesne povrede.

Posle tog nemilog događaja, trener Partizana Željko Obradović je doneo odluku da se igrač udalji iz ekipe i ne bude deo tima u narednim utakmicama. Navedeni incident niko nije želeo, najmanje KK Partizan koji još jednom izražava žaljenje zbog tog događaja.

Sa druge strane, Klub razume emocije i određene frustracije svog bivšeg igrača tim povodom, ali se interna pravila KK Partizan moraju poštovati. Jednostavno, niko nije veći i važniji od samog Kluba.

Još jednom, KK Partizan se zahvaljuje Džejmsu Naneliju zasve lepe trenutke koje je podario Klubu i navijačima. Ovim putem, KK Partizan još jednom.od srca želi Džejmsu Naneliju mnogo sreće i uspeha na profesionalnom i privatnom planu“, stoji u saopštenju Partizana.


Naneli je klub iz Humske napustio posle dve sezone, u kojima je sa crno-belima osvojio titulu ABA lige u sezoni 2022/2023.

Još uvek nije poznato gde će Naneli igrati u nastavku karijere.

BONUS VIDEO „Rio Tinto marš iz Srbije“ na promociji Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare