Partizan-Budućnost Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaški klub Budućnost ponovo se oglasio nakon poraza od Partizana u Beogradskoj areni u odlučujućoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige 100:86.

U Podgorici se još uvek nisu pomirili sa porazom, pa su poslali dopis članovima Skupštine ABA lige.

Dopis prenosimo u celosti.

Pročitajte još

Poštovani članovi Skupštine,

„Nažalost, obistinilo se ono na šta već dugo Košarkaški klub Budućnost upozorava. Ko će biti pobednik u važnim utakmicama ABA Lige više ne odlučuju igrači i njihov kvalitet i igra, nego drugi koji bi, pre svega, trebalo da budu u funkciji kvaliteta košarke i regularanosti lige. Takvim ponašanjem ABA Liga, čini nam se, doživljava najteže trenutke.
Sigurni smo da većina od 12 klubova koji su vlasnici ABA Lige i ostali koji igraju ovu ligu imaju interes da liga bude regularna i da za njeno osvajanje i pozicije na tabeli treba da budu merodavani i odlučujući klubovi, a ne ostali učesnici, sudijska organizacija, sudije…
Nastalu tešku situaciju, koja u potpunosti obesmišljava dalje postojanje ABA Lige, moraju rešavati sami klubovi, jer je jasno da probleme ne mogu rešiti i popraviti oni koji su prouzrokovali ovako tešku situaciju“, navodi se u dopisu koji je potpisao Slavko Radulović, direktor kluba.

U finalu ABA lige igraće Partizan i Crvena zvezda. Prva utakmica je u ponedeljak a igra se do tri dobijene utakmice.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar