Bruno Kaboklo (levo), Foto: EPA-EFE/ADI WEDA

Dugo se čekalo, ali se dočekalo

Brazilski centar Bruno Kaboklo na dobrom je putu da postane pojačanje Partizana, javio je Meridijan sport.

PROČITAJTE JOŠ:

Kaboklo ima 28 godina, bio je jedan od najboljih igrača Brazila na proteklom Mundobasketu, a sa sobom donosi i NBA iskustvo.

Brazilac, inače visok 205 centimetara, bio je u NBA ligi od 2014. do 2020. godine, a nastupao je za Toronto, Sakramento, Memfis i Hjuston.

Nakon epizode u Americi, gde baš i nije imao zapaženu ulogu, prešao je u Limož, a zatim je igrao za Sao Paulo i Meksiko siti.

Poslednji angažman imao je u Ulmu, gde je uz Jaga dos Santosa bio najbolji igrač i predvodio svoj tim do titule u nemačkom šampionatu.

EPA-EFE/BAGUS INDAHONO

Tokom leta Kaboklo je navodno prihvatio da pređe u Veneciju, ali za taj klub nikada nije zaigrao, niti je hteo da se pojavi na pripremama. Kada je promenio menadžera, ponuđen je Partizanu, što je otvorilo nove pregovore i primaklo dve strane potpisu ugovora.

Kaboklo je prošle sezone u Ulmu imao prosek od 14,9 poena uz 6,3 skoka na 25,8 odigranih minuta. I u Evrokupu je imao zapažene partije, pošto je imao 17,4 poena uz 7,8 skokova u proseku.

Brazilski centar je sada odlučio da želi da zaigra konačno i u Evroligi, gde nikada pre nije dobio priliku.

Partizan trenutno ima skor 2-3 u Evroligi, a odavno su crno-beli bili aktivni na tržištu i tražili pojačanje baš na poziciji krilnog centra ili centra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar