Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

"Loše odluke, a sve zbog zlog Partizana, pa dokle više"

Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, oglasio se posle večitog derbija u 21. kolu ABA lige, koji je pripao crno-belima (92:81) i žestoko udario po Crvenoj zvezdi.

Bura se posle derbija ne stišava, a sva pažnja je usmerena na to što je Matijas Lesor nasrnuo i u lice udario Filipa Petruševa, košarkaša Zvezde.

Usledila je serija saopštenja, više sa Malog Kalemegdana, jedno iz crno-belog tabora, a Petrušev je dao i izjavu u policiji tim povodom.

PROČITAJTE JOŠ

„Nemam nameru da rasipam energiju, ni svoju niti ljudi u klubu na dokone ljude koji igraju utakmice Evrolige rekreativno, jer su takmičarske šanse uspešno prokockali, pa sad imaju viška slobodnog vremena. Čeka nas važan meč u Istanbulu i fokusirani smo na to. A daktilografi što kucaju saopštenja, ako već nemaju šta drugo u životu da rade, neka pronađu propozicije ABA lige za nepoštovanje sponzorskih ugovora, ili neka nađu snimke kako Vildoza udara igrača u Zagrebu ili Kampaco kako krvnički odguruje igrača u tradicionalno toplom okruženju hale FMP-a. Što izbegavaju Skupštinu lige i stavljanje njihove samovolje u vezi sponzora na dnevni red“, poručio je Ostoja Mijailović za Telegraf.

Iz Crvene zvezde su tražili najžešću kaznu za Lesora, kome maksimalno preti 15 utakmica suspenzije u ABA ligi uz novčanu kaznu, a odluku će doneti disciplinski sudija Hrvoje Vidan.

Mijailović nije mnogo govorio o tome, već se dodatno osvrnuo na saopštenje Zvezde u kojem je bili prozivki na račun Željka Obradovića.

„Kada licemeri nekoga nazivaju licemerom, to zvuči skoro kao kompliment. Pametnije bi bilo da aktuelno rukovodstvo Crvene zvezde, koje za osam godina igranja Evrolige ima svega jedan Top 8, uprkos preko 100 potrošenih miliona, sa više poštovanja priča o jednom Željku Obradoviću, čoveku koji je više od polovine svoje trenerske karijere proveo učestvujući na F4 turnirima i koji je devet puta bio prvak Evrope. Imaju oni dovoljno problema u svom dvorištu, ne znam zaista odakle im ideja da se bave nama. Bolje svojim navijačima da objasne kako već ne znam koji put gube utakmice u kojima vode 15 i više razlike. Meni to izgleda kao da bi opet svoje brojne loše odluke iz ove sezone da prikriju saopštenjima o zlom Partizanu. Pa dokle više?“, naglasio je prvi čovek Partizana.

BONUS VIDEO Lesor udario Petruševa, umalo opšta tuča na kraju derbija