Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Tenzije znatno porasle u finalnoj seriji ABA lige

Partizan i Crvena zvezda odigrali su četiri burna meča u finalnoj seriji ABA lige, a predsednik crno-belih Ostoja Mijailović prokomentarisao je dešavanja sa navijačima i prekidima utakmica.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je izdala nekoliko saopštenja prethodnih dana, koja su bila vezana za suđenje i ponašanje protivničkih navijača, a indirektno se pominjao i Željko Obradović.

„Moram da se ogradim od priče oko saopštenja, ne mogu da prihvatim da nas ravnate sa nekim iz Zvezde. Mi nikada nismo vršili propagandu protiv drugog kluba. Oni se time bave, imali smo ovih dana kako je naš navijač udario policajca, a na snimku se vidi da to nije tačno. Imali smo da smo pustili više ljudi u halu, a ni to nije tačno. Permanentno se vrši propaganda da bi se zaoštravala situacija“, rekao je Mijailović.

Najturbulentnije bilo je u trećem meču, kada su navijači ubacili najviše predmeta na teren, sudije su se povukle na 50 sekundi do kraja meča, a tribine su morale delom da se prazne.

„U hali im se obratio Željko koji u toku utakmice ima veći autoritet od mene. Mogli smo da izgubimo tu utakmicu i da se ne borimo za trofej, a to bi bilo šteta. Nisu svi navijači ono što smo videli u trećoj utakmici. To je 200, 300 ljudi. Možda pola procenta od naših navijača u hali. Oni su manjina koja se mora iskoreniti donošenjem nekog zakona koji bi bio primenjen. Prihvatili smo kaznu, ispraznili veći deo dvorane. Svakom navijaču na ulazu je saopšteno da nakon druge opomene sudija svi idu napolje“.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je Mijailović poruku za navijače u narednom meču.

„Poručujem navijačima da ne ubacuju bilo šta u teren, da nikoga ne vređaju. Videli smo da kada odigramo bolje pobeđujemo“.

Peti, odlučujući susret a programu je u ponedeljak 6. juna od 20 sati.

„Želim da pobedi bolji u ponedeljak, i da navijači Zvezde vide kako je izgledala utakmica sinoć. Dajte da budemo ljudi, da bude sve u najboljoj atmosferi i da pobedi bolji. Želim da oba kluba igraju Evroligu“, zaključio je Mijailović.

BONUS VIDEO Slavlje igrača i navijača Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare