Foto: AP Photo/David Zalubowski

ESPN, ugledni američki medij, objavio je listu 25 najboljih NBA košarkaša u 21. veku, a na njoj se našao i Nikola Jokić.

Centar Denvera je za samo nekoliko godina u NBA ligi pokazao neverovatan talenat i magiju na terenu, za četiri sezone uzeo je tri MVP nagrade i mnogi ga smatraju trenutno najboljim košarkašem na plaeti.

Ipak, Jokić se prema mišljenju ESPN-a ne nalazi među pet najboljih u ovom veku, već zauzima sedmu poziciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvi na listi je potpuno zasluženo Lebron Džejms, inače najbolji strelac u istoriji NBA lige.

Iza Lebrona nalazi se Kobi Brajant, dok je na trećem mestu Stef Kari, kao najbolji šuter svih vremena.

Najboljih pet upotpunjuju Tim Dankan, petostruki NBA šampion, i Šakil O’Nil, jedan od najdominantnijih centara u istoriji košarke.

Na šestom mestu je Kevin Garnet, koji je bio NBA šampion 2008. godine, te MVP u sezoni 2003/04. Takođe bio je i najbolji defanzivac lige 2008. godine, a 13 puta je bio na Ol-staru.

Ispod Jokićevog imena stoje njegova dosadašnja dostignuća: šampion 2023. godine, trostruki MVP, najbolji igrač finala, šestostruki Ol-star, pet puta u All-NBA petorkama, MVP finala Zapadne konferencije 2023. godine.

Takođe, kod kratkog opisa Jokića stoji i izjava Doka Riversa, nekadašnjeg trenera Los Anđeles Klipersa, koji je Nikolu 2020. godine opisao kao svojevrsnog hibrida Hakima Oladžuvona, Bila Voltona i Kevina Mekhejla.

Najboljih 10 zaokružuju Dvejn Vejd, Kevin Durent i Dirk Novicki.

Zanimljivo je da je na 25. poziciji Luka Dončić, dok se od 11. do 24. mesta ređaju Janis Adetokumbo, Stiv Neš, Džejms Harden, Džejson Kid, Kris Pol, Kavaj Lenard, Manu Đinobili, Alen Ajverson, Entoni Dejvis, Rej Alen, Toni Parker, Drejmond Grin, Rasel Vestbruk i Pol Gasol.

Pišite nam u komentaru vaše mišljenje o ovoj listi.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar