Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Sa nestrpljenjem se čeka odluka koji je taj poslednji, osmi klub u obe konferencije koji će izboriti mesto u plej-ofu.

Denver Nagetsi i Nikola Jokić kao prvoplasirani tim Zapadne konferencije čekaju odluku ko će biti poslednji osmi tim, sa kojim će onda odigrati prvu plej-of seriju.

PROČITAJTE JOŠ

Od sinoć je poznato da će o osmom mestu na Zapadu odlučiti u direktnom okršaju Minesota i Oklahoma (petak na subout od 03.30). Minesota je ranije poražena od Lejkersa sa 108:102, dok je Oklahoma savlada Nju Orleans sa  123:118.

To praktično znači da bismo u prvoj rundi mogli da gledamo okršaj dva srpska igrača, Jokića sa jedne, te Alekseja Pokuševskog sa druge strane, koji protiv Nju Orleansa nije ni igrao.

Još jednom kada je bilo neophodno zablistao je Šej Gildžus-Aleksander koji je postigao 32 poena uz pet skokova i tri asistencije, te time potvrdio zbog čega ga mnogi smatraju petim najboljim igračem NBA lige (barem prateći do sada poznate glasove za MVP).

Pogodio je jednu dvojku i četiri slobodna bacanja u trenucima kada se lomio meč u poslednjih 29 sekundi, te je zbog toga zaslužio da se nazove liderom tima. Džoš Gidi je postigao 31 poen, 10 asistencija i devet skokova za Oklahomu.

NBA liga, plej-in rezultati i raspored

Sreda

Majami – Atlanta 105:116 (izboreno 7. mesto Istoka)

LA Lejkers – Minesota 108:102 pp (izboreno 7. mesto Zapada)

Četvrtak

Toronto – Čikago 105:109

Nju Orleans – Oklahoma 118:123

Subota

Majami – Čikago 01.30 (meč za osmo mesto Istoka)

Minesota – Oklahoma 03.30 (meč za osmo mesto Zapada)

BONUS VIDEO Kad Jokić igra ovako, ne može mu niko ništa Denver ubedljiv i prejak za Vizardse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar