Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U Somboru sada svako dete trenira košarku, a razlog je i više nego jasan - Nikola Jokić. Dovoljno je reći samo ime i prezime čoveka čiji je otac, Branislav, predsednik kluba KK Džoker, koji će uskoro debitovati u ABA 2 ligi.

Džoker je upravo dobio ime po nadimku Nikole Jokića, centra Denver Nagetsa i reprezentacije Srbije, a uskoro će Džoker zaigrati u ABA 2 ligi pošto će popuniti prazno mesto istupanjem ekipe Vršca iz ovog takmičenja.

Upravo je KK Džoker prve korake napravio dvostruki MVP NBA lige i zbog toga je on toliko bitan, ne samo za Sombor, već i za celu Srbiju,

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaški klub Džoker osnovan je pod imenom Koš 2002. godine, i tako je postojao sve do 2017, kada je poneo naziv koji i danas nosi.

Sve o KK Džoker

Na čelu kluba kao predsednik nalazi se otac Nikole Jokića, Branislav, koji je 2017. godine sa porodicom preuzeo klub i napravio je tada petogodišnji plan.

Glavni cilj petogodišnjeg plana bio je plasman u najviši rang takmičenja i za sada čini se da su u tome i uspeli.

Džoker je tada krenuo od nule, uredio je dvoranu „Mostonga„, ali i postavio sistem u mlađim kategorijama.

Nikolin prvi klub nastupao je u sezoni 2019/20 u Drugoj regionalnoj ligi Sever, što je zapravo četvrti rang takmičenja.

Uz skor 15-1 ušli su u rang iznad, gde su nastavili sa odličnim rezultatima i godinu dana kasnije.

Foto: C. Morgan Engel / Getty images / Profimedia

U Prvoj regionalnoj ligi Sever su u prvom delu sezone zauzeli prvo mesto u svojoj grupi, ali im je potom u plej-ofu plasman u veći rang izmakao.

Ipak, nisu dozvolili da se to ponovi u sezoni 2021/22, i obezbedili su plasman u Drugu mušku ligu Srbije.

Sezonu kasnije tokom 2023. godine klub je doživeo vrhunac kada se uz Radnički iz Kragujevca plasirao u KLS.

Prethodne sezone pokazali su da zaslužuju mesto u vrhu srpske košarke i zauzeli su 6. mesto u KLS-u iza Slobode, Vršca, Zlatibora, Spartaka iz Subotice i Vojvodine.

U klub je uključen i još jedan član porodice Jokić, a to je Nikolin brat – Strahinja, koji obavlja funkciju direktora. U Upravnom odboru KK Džoker nalazi se i drugi brat Nikole Jokića, Strahinja, koji na tom mestu radi uz Nenada Vuletića i Ostojić Vuleta.

„Jedan od prioriteta za ostvarivanje tih ciljeva je saradnja sa klubovima u zemlji i inostranstvu, kroz razne turnire, lige, teorijsku i praktičnu razmenu iskustava i trenerske seminare. Klub funkcioniše po napisanom petogodišnjem programu razvoja, sa ambicijama ulaska seniora u savezni rang, a sa mlađim kategorijama postati najbolji u regionu“, piše na zvaničnom sajtu KK Džoker.

Stručni štab i ekipa KK Džoker

Prvi trener Džokera jeste Željko Lukajić, čiji je prvi pomoćnik Miljan Ivanović.

Bekovske pozicije u klubu brane Rašon Džerel Dejvis, Aleksa Jugović, Ognjen Vukas, Uroš Višnić i Miloš Nikolić.

Na krilnim pozicijama igraju Nemanja Kapetanović, Brbklić Aleksa, Luka Marković, Lazar Lugić, Boris Bodrožić, Stanojević Aleksa i Matija Milin.

Centarsku liniju Džokera drže Zoran Krstanović, Veljko Kovačević i Zakari Klivlend Simons.

Momenat po kome pamtimo Džoker

Nikola Jokić je na treningu uoči utakmice protiv Memfisa u februaru 2023. godine, koju je Denever izgubio ubedljivo, imao zanimljiv performans.

Njega su klupske kamere u jednom trenutku uhvatile kako gleda nešto na telefonu skoncentrisano, a onda je odjednom počeo da viče „tako je Đapa bre“ uz podignutu pesnicu i okrenuo se i otišao ka svlačionici. Sve vreme je uz njega bio i trener Majk Meloun koji se radovao sa njim iako ni sam nije znao o čemu se radi što je i pokazao gestikulacijom.

Neki su mislili da viče „tako je Đole“ i da gleda Novaka Đokovića, dok su drugi nagađali da prati neke trke konja koji su njegova velika strast.

Međutim, nakon nekoliko hiljada komentara je stiglo i objašnjenje. Jokić je gledao utakmicu kluba iz Sombora „KK Džoker“ na čijem čelu se nalazi njegov otac i koji on finansira i koji je u okviru derbija Druge lige Srbije savladao ekipu Borca iz Zemuna u dirketnom okršaju kandidata za viši rang.

View this post on Instagram

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar