Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Srpski košarkaš Nikola Jokić dugo je bio momak kog je bio glas da voli i dobru hranu i dobro piće.

„To je onaj mali što je pio tri litra koka-kole dnevno“, ponavljali bi analitičari i razni voditelji podkasta po NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Fizička forma igrača Denvera zaista je bila promenljiva u prvim godinama njegove karijere, dok sa porastom kvaliteta igre, nisu rasli i apetiti i glad za titulama.

Poznata novinarka Ramona Šelburn govorila je o trening režimu srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Denver Nagetsi su se na njegovim krilima plasirali u finale NBA lige pobedom nad Los Anđeles Lejkersima u četiri meča.

Zato s nestrpljenjem očekuju prvi jun i prvi meč velikog finala u svojoj istoriji. Dotle ne bi došli da nisu imali tripl-dabl izdanja u proseku od Jokića, ali i neke „eksplozivne“ partije Džamala Mareja u serijama sa Lejkersima, Finiks Sansima i Minesotom Timbervulvs.

Šelburn je ispričala kako je kondicioni trener Denver Nagetsa Felipe Ajhenberg otkrio poneku „tajnu“ iz svlačionice tima iz Kolorada.

„Njegov trener Felipe Ajhenberg mi je pričao. U suštini, shvatio je negde usput da može da postane MVP i da osvoji šampionski prsten ako dovede svoje telo u dobro stanje. Počeo je da naručuje hranu od dostavljača, da trenira i podiže tegove posle svake utakmice. Sve one utakmice u Portlandu, o kojima smo pričali, dizao je tegove posle njih. Posle četvrte utakmice sa Los Anđeles Lejkersima je isto dizao tegove. Nije pravio pauzu od nedelju dana“, ispričala je Šelburn.

Sve to ne bi bilo toliko zanimljivo da Jokić nije mogao da stoji u „plenk“ položaju ni minut, a mučio se i kad bi radio vežbe snage.

„Kao što znate, posebna dijeta zahteva odricanja. Jokićeva majka bi dolazila iz Srbije i on bi pitao Felipea: ‘Mislim da ne bi trebalo da jedem ovu hranu’. Kao: ‘Ona kuva za mene, ja hoću da pojedem, ali da ipak ne uzmem ni zalogaj’. I Felipe bi rekao: ‘Radio si dobro, možeš koji zalogaj’. Jokić se plašio da uzme i zalogaj hrane. Toliko je bio disciplinovan u poslednjih nekoliko godina.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Felipe Eichenberger (@eichbra)

„Ima jedna zanimljiva priča da neće piti pivo narednih godina. Možda je popio poneko pivo i nakon što je rekao to, ali posvećenost je tu i transformacija njegovog tela se vidi na terenu. Kad hvata loptu u skoku, sad odmah trči u napad. Pričalo se o njegovom tempu igre… sad ga on forsira“, kaže Šelburn.

Napominje i da je ranije Jokić ulazio u formu kroz igranje, a sada to nije slučaj. Objasnila je i zbog čega je tako i suština je u brzini kojom Denver igra.

To smo mogli posebno da vidimo u seriji protiv Lejkersa gde su igrači Nagetsa svaki put pokušavali da trče „u leđa“ protivnika i dobijaju lake i brze poene iz tranzicije.

Na taj način su u prvom meču i stvorili više od 20 poena prednosti pre poluvremena, dok tim iz Los Anđelesa nije uspeo da se prilagodi i meč uvede u neizvesnu završnicu iz koje je Denver izašao kao pobednik, što je učinio i u tri naredna meča.

„Pričala sam skoro sa Jusufom Nurkićem koji je došao u ligu kad i Jokić i Nurkić kaže da je igrao protiv Nikole dok su odrastali. I on kaže da nije bilo bitno koliko je Jokić u formi jer igra određenom brzinom. E sada, ako Nagetsi brzinom kojom moraju da igraju, ako lopta mora da se kreće ovako, onda Jokić mora da bude u formi. On je to prepoznao, došlo je iznutra, kao i svaka promena, a ne kad vam neko kaže. Zato je postao neverovatno disciplinovan. Malo sam se šalila ranije na taj račun, kao vrlo je fizički spreman, ali sad jeste i to mu znači nešto. Kao što znate, važna je MVP nagrada, ali on razmišlja samo o osvajanju titule“, ispričala je Ramona Šelburn.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar