Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Srpska odbojkašica Jovana Stevanović pokazala je fotografiju spomenika kralja Milutina u dimu, sa Kosova i Metohije, gde su u petak izbili incidenti.

Albanske jedinice „ROSU“ upale su uz suzavac i šok bombe u zgrade srpskih opština na severu Kosmeta i istakle su simbole nepostojeće države na tim zgradama.

PROČITAJTE JOŠ:

Za to vreme se u Beogradu održavao kontramiting Srpske napredne stranke, koji je organizovan kao odgovor vlasti na proteste „Srbija protiv nasilja“.

„Molite se za naš narod na Kosovu i Metohiji“, pisalo je u objavi koju je podelila Jovana sa poznate stranice „Dnevna doza Beograda“ i to u jeku sukoba kosovskih uniformisanih Albanaca i tamošnjeg srpskog življa.

Reakcije na ono što se dešavalo u južnoj srpskoj pokrajini u petak popodne su u srpskom društvu oprečne i dan kasnije. Jedni ne krive ljude koji su sa KiM došli autobusima u Beograd na kontramiting Aleksandra Vučića i SNS, drugi to ne mogu da im oproste.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Дневна доза Београда (@dnevnadozabeograda)

Tvrde da su Srbi sa juga svesno ostavili ognjišta nebranjena da bi podržali predsednika vladajuće partije, bilo da su to uradili pod nekom vrstom prisile ili iz uverenja.

Tridesetogodišnja srpska odbojkašica je u karijeri do sada slavila mnogo uspeha nacionalnom timu sa kojim je trijumfovala na Svetskim prvenstvima u Japanu i Holandiji i Poljskoj. Ima i srebro sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i zlato sa Evropskog šampionata 2017, kao i bronzu sa kontinentalnog šampionata u Holandiji i Belgiji, dve godine ranije.

BONUS VIDEO: Kosovska policija u Leposaviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar