Nikola Jokić
Foto: Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Nikola Jokić je po četvrti put u svojoj karijeri izabran za člana idealne petorke NBA lige saopšteno je u noći između srede i četvrtka.

Tim je srpski as potvrdio svoju dominaciju kada su individualna priznanja u pitanju pošto je ove sezone po treći put postao i MVP NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Treći put je MVP najkvalitetnije košarkaške lige na svetu, a time je ispravljena i nepravda od pre godinu dana kada je neobjašnjivo stavljen u drugu idealnu petorku iako je u glasanju za MVP-ija samo Džoel Embid bio ispred njega.

Ponovo je uvršten u idealni tim NBA lige. U njemu se našao i Luka Dončić,a tu su i Šej Gildžes Aleksander (Oklahoma Siti Tander), Džejson Tejtum (Boston Seltiksi) i Janis Adetokunbo (Milvoki Baksi).

Srpski centar se četvrti put našao u prvoj petorci. Prvi put se u idealnom timu našao 2019. godine, zatim i 2021. i 2022.

Određena je i druga petorka za sezonu 2023/2024, a u nju je ’upao’ Minesotim vrsni strelac Entoni Edvards. Pored njega tu su i Džejlen Branson (Njujork Niksi), Entoni Dejvis (Los Anđeles Lejkersi), Kevin Durent (Finiks Sansi) i Kavaj Lenard (Los Anđeles Klipersi).

Dok treću petorku čine: Tajris Halibarton (Indijana Pejsersi), Devin Buker (Finiks Sansi), Domantas Sabonis (Sakramento Kingsi), kao i dve ikone NBA lige – Stef Kari (Golden Stejt Voriorsi) i Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi).

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare