Košarkaši Minesote pobedili su Denver Nagetse u majstorici polufinala Zapada sa 98:90, te su Nikola Jokić i saigrači završili sezonu i neće imati priliku da odbrane titulu.

Prvi put se desilo u NBA ligi da je jedna ekipa koja je gubila sa više od 11 poena razlike na poluvremnu slavila na kraju.

Jokić je meč završio sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, ali osim Džamala Mareja (35 poena) niko u Denveru nije mogao da poentira, te je manji napadački učinak bio ključ u porazu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbin je jedino problema imao sa šutem za tri poena, pošto je meč otvorio sa 0/7, dok ga je završio sa učinkom od 2/10.

Denver je u jednom momentu tokom početka drugog poluvremena imao čak +20 (58:38), ali se od tog momenta njihova igra totalno raspala.

Minesota je uspela da izvede najveći preokret u istoriji sedmih utakmica i zasluženo se plasirala u finale Zapada gde će igrati protiv Dalas Meveriksa.

Kako je tekla čitava serija, takvu smo i završnicu dobili. Gomila preokreta, neverovatnih pogodaka, ali i čudnih promašaja, a na kraju se sve svelo na poslednjih nekoliko minuta.

U njima se bolje snašla gostujuća ekipa, Rudi Gober je pogađao nestvarne šuteve, a zablistao je i Entoni Edvards, ali i Nez Rid.

Džejden Mekdenijels, krilni košarkaš Minesote, bio je najefikasniji sa 23 poena, dok je isto toliko imao i Karl Entoni Tauns.

Edvards meč okončao sa 16, uz osam skokova i sedam asistencija, uz loš šut iz igre 6/24.

Nakon savršenog prvog poluvremena u kome je Denver odigrao gotovo perfektnu odbranu, Jokić i ekipa su se raspali.

Krenuli su da se paralelno odvijaju nerezonski šutevi aktuelnih šampiona i s druge strane naglo buđenje Edvardsa. Znake života pokazao je s nekoliko ukradenih lopti, a posle jedne je moćno zakucao, a raspucao se i Mekdanijels, te je Minesota napravila seriju od čak 15:1.

Trojka Edvardsa u poslednjoj sekundi treće četvrtine najavila je dešavanja u poslednjoj u kojoj se Denver nije snašao. Minesota je na tri minuta pre kraja stigla do +10 i tu je bio kraj.

Ovo je prvi poraz Denvera u sedmim utakmicama od momenta kada je Jokić stigao u Ameriku, te sada u majstoricama imaju učinak od četiri pobede i jednog poraza.


Denver – Minesota 90:98 (24:19, 29:19, 14:28, 23:32)

Dvorana: „Bol arena“; Sudije: Skot Foster, Dejvid Gatri, Kurtis Bler;

Denver: Jokić 34, Porter 7, Marej 35, Gordon 4, Braun 5, Koldvel-Poup 5, Holidej 0, Džekson 0; Trener: Majk Meloun;

Minesota: Mekdenijels 23, Tauns 23, Gober 13, Edvards 16, Konli 10, Rid 11, Aleksander-Voker 0, Anderson 2; Trener: Kris Finč;


Denver - Minesota 90:98 (24:19, 29:19, 14:28, 23:32)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare