Nikola Jokić
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nikola Jokić je doživeo i drugi poraz sa Nagetsima na domaćem terenu (sada sa 106:80), pa je sada izuzetno blizu eliminacije iz NBA plej-ofa jer Minesota vodi sa 2-0 u seriji.

Ipak, ono što još više brine čitav tim je što je Jokić „uhvaćen“, te što čak i Naz Rid (kao u prvom meču Rudi Gober) rade fantastičan posao kada ga brane

PROČITAJTE JOŠ

Kolektivna odbrana Minesota je generalno neverovatna kroz čitav plej-of, a Rid je odbranu na Jokiću podigao na viši nivo.

O tome najbolje govori scena iz jednog napada. Najpre mu je umalo ukrao loptu, onda ga je izblokirao, a na kraju ga je ozbiljno namučio.

I to je slika i prilika Denvera koji ne uspeva da pronađe način da pomogne srpskom centru. Džamal Marej je pogodio tek tri od 18 šuteva iz igre, a podrška Erona Gordona nikada nije dovoljna bez pomoći još jednog igrača.

Jokić je tako tokom dve utakmice na -26 iz igre što je prava retkost za njega, upravo je on uglavnom pravio razliku za Denver koji je imao luksuz da je „troši“ kada se on odmara. Poražavajući je podatak i da je izgubio čak 11 lopti u dva susreta (5,5 po meču), pa mu je neophodno da što pre dobije i pomoć i podršku.

BONUS VIDEO Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare