Nikola Jokić Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Duško Vujošević je biranim rečima govorio o košarkaškim kvalitetima Nikole Jokića i otkrio da ga je oduševilo to kakvu je zahvalnost pokazao prema Dejanu Milojeviću kada je osvojio treću MVP nagradu, ali je govorio i o tome kako je taj momenat iskoristio Aleksandar Vučić.

Najtrofejniji trener Partizana u istoriji bio je na meti napada režimskih medija, a odlučio je da još jednom govori o toj temi.

PROČITAJTE JOŠ

Ovog puta i direktno o političkom opredeljenju Jokića i uticaju Vučića.

„U čemu je ovde problem? Problem što Vučić koristi svakog za svoju propagandu i svoj marketing. Znamo svi da je Jokić podržao Jokića u momentu kad su bile demonstracije. On je dečko koji se po mom mišljenju ne interesuje previše za politiku, ali na njega utiču braća koja grade tamo nešto i posluju po Somboru i roditelji. Njegova interesovanja su košarka, familija i konji, nema on drugog nekog velikog interesovanja. Ono što mi je zasmetalo, naravno da je on dobro da igra, ali Pešić treba da drži kontakte i da procenjuje. Ne stavlja na spisak Stefana Jovića iz Zvezde, kontaktirao ga je i ovaj ga je zamolio da više ne želi da igra. Nije ga stavio. Ne stavljaš na spisak onog ko neće da dođe da ne rušiš taj autoritet u reprezentaciji. On kontaktira nekog… Nije problem ni da predsednik kontaktira, ali se ponaša kao Ćiro Blažević koji je u Hrvatskoj bio trener svih trenera, on je iznad svih trenera. Problem je što on to objavljuje, proizvodi efekat da on dolazi jer ga je on zvao. Kao da su oni drugi igrači drugog reda, Bogdanović šta ja znam…. Sa njima će pričati Pešić, a na metafizičkom nivou pričaju njih dvojica metafizičara Jokić i Vučić. U tom smislu nije problem što on priča, već što objavljuje da je pričao znajući da će Jokić da odgovori reprezentaciji. Pešić je isuviše iskusan, nadam se da će sve staviti u službu reprezentacije, pa i Jokića. Verujem da će se proizvesti slična atmosfera kao prošle godine“, poručio je Vujošević.

BONUS VIDEO Duško Vujošević o Nikoli Jokiću i finalu Superlige Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare