Nikola Jokić saznao plejof rivala
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki novinar i voditelj Nik Rajt smatra Nikolu Jokića najboljim igračem u NBA ligi, a sve je izgledalo drugačije pre samo nekoliko sezona.

Već neko vreme Rajt menja priču o Jokiću, koji je u prethodne tri godine bio najbolji i koji već ima dva MVP priznanja i jednu NBA titulu.

PROČITAJTE JOŠ:

Denver Nagetsi trenutno imaju 2:0 u seriji protiv Los Anđeles Lejkersa u prvoj rundi plej-ofa i serija se seli u Los Anđeles. Rajt je u završnici trke za MVP-ja, gde su u finalu Luka Dončić, Šej Gildžes-Aleksander i Nikola Jokić ostali finalisti, prvu dvojicu svrstao dva reda ispod srpskog igrača.

„Možda biste rekli ima još dva reda do vrha, ko je još preostao? Otkrijte red broj dva, molim vas i uz dužno poštovanje prema osobi na vrhu, taj red je prazan. Jer, u redu broj jedan je najveći predator u ligi u ovom trenutku, 28-godišnjak (29-godišnjak prim. aut) Nikola Jokić. Kris, sada ću ti dati spisak imena: Lebron, Karim, Majkl, Medžik, Rasel, Vilt, Dankan, Kobi, Bird, to je devet imena. Ako oni osvoje titulu, to je jedinih devet imena u NBA istoriji za koje možeš da kažeš da su nedvosmisleno bolji od njega. On onda ulazi u prostoriju sa Šakilom O’Nilo, Stefom Karijem, Džerijem Vestom, Hakimom Olajdžuvonom, u sobi je sa njima i ljudi mogu da se raspravljaju o tome. Već je nadmašio Mozesa, Oskara, već je prevazišao Janisa i Durenta ako mene pitate“, rekao je Rajt u emisiji „First Things First“.

Sve se promenilo nakon što je Jokić osvojio trofej sa Denverom sa kojim je zajedno rastao u proteklih devet godina. Nagetsi su iz reizgradnje došli putem drafta do titule, prve za skoro pola veka u elitnoj košarci.

Rajt je pre te titule bio jedan od najžešćih Jokićevih kritičara, do te mere da je čak govorio o tome kako uzdizanje Jokića nije dobro za TV rejting emisije.

„Neko mi kaže da ovo radim zbog TV gledanosti. E, pa da vam otkrijem jednu malu tajnu u vezi sa televizijom: pričati o Nikoli Jokiću i Denver Nagetsima nije dobro za rejting, ljudi! Tako se ne dovodi najšira publika. Nećete privući TV gledaoce ako pričate o ‘Džokeru’ i Nagetsima!“, pričao je Rajt pre nekoliko godina.

BONUS VIDEO: Jokić sad mora da bude MVP treći put, oštetili su ga prošle sezone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar