Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde postali su šampioni Srbije posle sramnog završetka finalne serije koja je prekinuta u drugom meču pred navijačima Partizana.

Zvezda je dobila prvi meč finala KLS protiv Partizana pred svojim navijačima sa 89:88, ali je u drugom gubila sa 57:45 u trenutku prekida na samom startu treće četvrtine, ali je službeni rezultat na kraju, nakon što su se igrači Zvezde sa sudijama vratili na teren kada su igrači Partizana već napustili halu, 0:20 za crveno bele. Prethodno je spiker na razglasu objavio informaciju da se utakmica nastavlja za 24h.

PROČITAJTE JOŠ

Zamenik uredinka rubrike sport portala nova.rs Nebojša Todorović kaže da je to „široka tema“.

„Napustili su teren na kraju zbog uvreda, vređale su se porodice igrača, funkcionera, na kraju je došlo i do ubacivanja predmeta na parket, sudije su pre svega toga zaustavile igru kako bi se smirilo vređanje, uzvikivanje sa tribina koje je postajalo sve glasnije. Crvena linija mora da postoji, da su oni pustili da se igra, možda bi to splasnulo, ali negde postoje crvene linije koje su rešili da na toj utakmici budu takve“, kaže on.

Slaže se da to nije prvi put da se čuju uvrede, a dodaje da „neće biti ni poslednji“.

„Na kraju bi moglo da se kaže da je sve to zajedno bila crvena linija. Postoje prema pravilima, koja se da li selektivno primenjuju ili ne, opomene, da se opomene publika, da se prekine sa uvredama. Da se druga opomena da će sudije prazniti halu, zaustaviti igru, i da će na kraju prazniti celu halu, tada dolazi do povlačenja ekipa. Da li su se utakmice nastavljale – jesu, da li je bio dogovor da se utakmica nastavi za 24h, jedni će reći jedno, jedni drugo. Nije se dešavalo kada su se vređali funkcioneri Partizana i trener, nije došlo do takvih prekida“, kaže on i dodaje da nema odgovor na pitanje „zašto“.

To će, dodaje, jedni tumačiti ovako, a drugi onako.

Govoreći o, može se reći, nerazumevanju o prekidu utakmice, kaže da se „opet neće složiti“.

„Neko će reći gluvi telefoni. I jedni i drugi su ubeđeni da su u pravu, nema šanse da se usaglase. Da li je delegat ili neko od sudija zvaničnom spikeru rekao da će utakmica biti odigrana za 24h, takva je informacija iz Partizana, informacije iz Crvene zvezde su bile da će utakmica biti nastavljena kada se steknu uslovi za to, a stiču se kada se isprazni deo hale ili cela hala. Sada kada sve to sklopite – neko ne govori istinu. Direktor KLS je rekao da to nije istina što je spiker rekao, na kraju strada spiker ni kriv ni dužan, nije čovek izmislio da će utakmica da se igra, da li je do njega stigla pogrešna informacija“, kaže on.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare