Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nebojša Čović izvesno će biti novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije, a ujedno će istu funkciju napustiti u KK Crvena zvezda.

Ovog utorka ističe rok za predaju kandidatura za predsednika KSS, koji će biti izabran 1. oktobra.

Kandidaturu Nebojše Čovića za prvog čoveka srpske košarke podržalo je 30 delegata Skupštine KSS, a inicijativa je potekla od KS Vojvodine. Podrška je ubrzo stigla i od ostalih regiona (Centralne i Južne Srbije), kao i od Udruženja klubova KLS.

PROČITAJTE JOŠ

Kako je 30 od ukupno 33 delegata podržalo predlog Čovića za naslednika Predraga Danilovića na čelu KSS, izvesno je da će njegov izbor 1. oktobra biti samo formalnost.

Prvog dana oktobra treba da se održi sednica Skupštine KSS na kojoj će biti izabran novi predsednik.

To dalje povlači i da od 1. oktobra više neće biti predsednik KK Crvena zvezda, te da će na njegovo mesto izvesno doći Željko Drčelić, sadašnji predsednik Upravog odbora crveno-belih.

Željko Drčelić i Nebojša Čović Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Pred novi prvim čovekom srpske košarke biće zadatak da izabere selektora ili da zadrži Svetislava Pešića, kome na kraju septembra zvanično ističe ugovor.

Takođe, očekuje se da imenuje kandidate i za četiri potpredsednika, kao i za novog generalnog sekretara, tu funkciju trenutno obavlja Zlatko Bolić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare