Foto: AP Photo/Jack Dempsey

U susret novoj NBA sezoni, objavljena je rang lista svih trenera koji će je započeti takmičarsku godinu na klupama 30 klubova u najjačoj ligi sveta.

Poznati američki portal „CBS“ je sastavio listu koja će mnogima biti trn u oku, a već je naišla na mnoge kritike.

Posebno zanimljivo je da trener Denvera Nagetsa, Majkl Meloun, zauzima tek sredinu tabele, dok je Darko Rajaković, strateg Toronta, pri dnu liste, preciznije na 26. poziciji.

PROČITAJTE JOŠ:

„Još uvek ne znamo dovoljno. Rajaković je imao jednu ‘tanking’ sezonu“, ističe se u opisu koji je vezan za one koji su poslednji na listi.

Istina je da se Toronto nije najbolje pokazao u sezoni za nama, ali Reptorsi tek grade tim i trebalo bi očekivati da će u nekoj od narednih sezona konačno ući u plej-of priču.

Iako je Meloun sa Denverom pre dve sezone osvojio šampionsku titulu, novinar pomenutog medija, svrstao je trenera Nagetsa tek na 15. poziciju.

„Na sredini puta“, nazvali su iz „CBS“ grupu u kojoj je Meloun.

Ovakva odluka je posebno pojašnjena.

„Ocenjivanje Melouna je teško jer, znate, Jokić. Meloun zaslužuje mnogo više kredita nego što dobija zbog prisustva Jokića. Ne može puno trenera da kreira svoj napad oko centra koji je bio 41. pik. Meloun je to uradio. Ali ono što se desilo kasnije je mnogo više zbog Jokića nego što bi bilo koji trener mogao da učini. Da li je iko učio Mocarta? Da li bi se iko usudio na to? On je jedan od retkih i uspeh sa njim je posledica“.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Potom je dodatno objašnjeno zašto nije na nekoj poziciji iznad.

„To nije slučaj sa Stivom Kerom i Stefom Karijem, koji su razvili sistem, u kom su prethodni treneri podbacili. Jokić bi bio Jokić svuda. On doslovno nikada nije igrao sa nekim ‘Ol-starom’. I ocenjujući Melouna pored Jokića je gotovo nemoguće. Znamo da je osmislio odbranu koja ima tendenciju da nadmaši njihov talenat, posebno u poslednje vreme. Takođe znamo da je on veoma stari školski trener koji ne uspeva da veruje mladim igračima, što u ovom trenutku izaziva neke sukobe u njegovoj kancelariji. Za sada ćemo reći da je dobar trener, i pravi za tim Denvera koji je sa njim postigao više uspeha nego ikad bez njega. Ali s obzirom na Jokićev faktor, nije fer staviti ga na vrh tako prepune liste“, zaključuje se u opisu.

PROČITAJTE JOŠ:

Za najboljeg trenera na ovoj listi izabran je Erik Spolstra iz Majamija, gde igra i Nikola Jović.

Iza njega ređaju se Nik Nurs iz Filadelfije, Rik Karlajl iz Indijane, Stiv Ker iz Golden Stejta, Tajron Lu iz Los Anđeles Klipersa…

Zanimljivo je, ali istovremeno i diskutanilno to što je Greg Popovič tek na 14. mestu, dok je trener Bogdana Bogdanovića, Kvin Snajder, zauzeo 16. poziciju. Džejson Kid iz Dalasa je na 18. mestu, dok je trenutno najgori prema ovoj listi Džej Džej Redik, novi trener LA Lejkersa.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar