Foto: AP Photo/Jeffrey McWhorter

Dalas Maveriksi su došli na korak od plasmana u polufinale Zapadne konferencije nakon što su u petoj utakmici savladali u gostima Los Anđeles Kliperse sa ubedljivih 123:93 i sada pred svojim navijačima imaju priliku da završe ovu seriju.

Od početka do kraja meče ovo je bio šou Luke Dončića za kojeg je bilo pod znakom pitanja da li će uopšte igrati zbog problema sa kolenom, ali je stisnuo zube kada je bilo najvažnije i sa jednom zdravom nogom razbio rivala kojem je ubacio 35 poena,a publiku naterao da mnogo pre kraja isprazni dvoranu.

PROČITAJTE JOŠ

O dominaciji Dalasa i dončića koji je imao 20 poena više od prvog sledećeg strelca govori podatak da je pet minuta pre kraja dvorana bila gotovo prazna.

Slovenačkog reprezentivca nije imao ko da prati na obe strane terena, a najefikasniji u Dalasu posle njega bili su Maksi Kleber sa 15 poena i Irving i Hardi s apo 14 dok su dvocifren učinak imači i Džons sa 12 i Lajvli sa 11.

Sa druge strane su potpuno podbacile glavne zvezde Klipersa koji su ponovo igrali bez Kavaja Lenarda. Pol Džordž je ubacio 15 poena uz šut iz igre 4/13,a isto toliko je imao i Ivica Zubac. Pauel je imao 14, Hajland i Man opo 11 a katastrofalne partije su odigrali Džejms Harden i Rasel Vestbruk.

Harden je imao svega sedam poena uz šut iz igre 2/12, avestbruk šest poena uz šut iz igre 2/11.

Dalas je imao 20 poena prednosti na polovini treće četvrtine, a odlepljivanje na nedostižnu razliku poklopilo se sa Dončićevim ubacivanjem u višu brzinu.

Vredi istaći i da je Slovenac stigao do dabl-dabl učinka, pošto je pored 35 poena zabeležio i deset asistencija, a da nije izašao iz igre na oko pet minuta pred kraj možda bi dostigao i tripl-dabl, uzimajući u obzir učinal od sedam skokova.
BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar