Sve je moglo da bude drugačije da Luka Dončić nije dobio dva prenaivna faula i bio isključen na četiri minuta do kraja. Ipak, Boston je upisao pobedu sa 106:99 i sada ga jedan trijumf deli od rekordne NBA titule.

Bila bi to 18. titula u istoriji NBA franšize, a na večnoj listi šampiona su trenutno izjednačeni sa Los Anđeles Lejkersima na prvom mestu. To će se uskoro najverovatnije promeniti ukoliko vidimo najluđi preokret u istoriji košarke. Niko se nikada u NBA plej-ofu nije vratio sa 0-3…

PROČITAJTE JOŠ

Boston je u jednom trenutku poveo sa 91:70, a onda je Dalas uspeo da se vrati na nestvaran način. Napravili su Maveriksi seriju od 22:2 i došli na samo poen zaostatka na tri i po minuta do kraja.

Ipak, već ranije je ekipi potpuno ubijena vera da bi mogla do trijumfa. Dončić je stigao do šestog, isključujućeg faula na 4:12 do kraja meča, a čelendž je bio neuspešan…

Dončić koji je u očiglednim bolovima i na kraju snage igrao veliko NBA finale tako je doživeo novo razočarenje u seriji.

Kajri Irving nije mogao da iznese sam do kraj, iako je postigao čak 35 poena.

Džejson Tejtum je susret završio sa 31 poenom, Džejlin Braun sa 30, a Derik Vajt je dao 16, ali i neke i te kako bitne poene kada se meč lomio.

Boston je poslednji put osvojio trofej 2008. godine, a pre toga još daleke 1986. godine i za ovim peharom se ozbiljno žudi na istočnoj obali SAD.

Poslednji put su Maveriksi gubili sa 0-3 od Hjustona, a tada su uspeli da upišu jednu pobedu pre eliminacije.

„Moramo da pišemo istoriju. Izaći ćemo tamo i igrati kao da nam od toga zavise životi“, poručio je Derek Lajvli.

U utakmici koja je bio rafal sa obe strane, u jednom trenutku se činilo da se semafor zaglavio. Više od tri minuta se nije menjao rezultat pri rezultatu 93:90, što dovoljno govori koliko je to bio napet deo. Na kraju je Dončiću suđen faul, jedan od onih koji su odlučili meč.

BONUS VIDEO Luka Dončić MVP finala zapadne konferencije NBA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare