Fredi Gilespi
Foto: Stefanos Kyriazis/IPA Sport / ip / imago sportfotodienst / Profimedia

Analiza Zvezdinog pojačanja pod košem

Vladimir Lučić, košarkaš Bajerna iz Minhena, pričao je o Frediju Gilespiju, njegovom bivšem saigraču, odnosno novom pojačanju Crvene zvezde.

„Fredi je veliki radnik, sto odsto posvećen na svakom treningu i na svakoj utakmici. Uvek je tu da odradi prljav posao za ekipu. Mislim da mu tim Zvezde po karakteristikama mnogo više odgovara nego Bajern – tu je okružen jednim od najboljih dodavača u istoriji Evrolige Milošem Teodosićem, ali i sa dosta drugih talentovanih igrača na pozicijama od dva do četiri, igrača koji mogu da ga učine boljim“, rekao je Lučić za „Sport Klub“.

PROČITAJTE JOŠ:

Objasnio je na koji način može da pomogne ekipi.

„Gilespi je igrač koji dosta zavisi od sistema i od ekipe kojom je okružen, drugi treba da iskreiraju koš za njega. Radi dosta korisnog što se ne vidi uvek u statistici, a tu su i skokovi, blokade, čvrstina. Ukoliko se uklopi kako treba, može da bude pojačanje za Zvezdu“.

Lučić je istakao i Gilespijevu veličinu, kao i raspon ruku.

„Veliki je, ogroman. Ne znam tačno koliki, ali ima nenormalan raspon ruku. Nije baš toliko moćan u lateralnim kretnjama da može da zaustavi svakog protivničkog beka, ali veliki je i ne odustaje – može da lupi rampu i u igri jedan na jedan i sa strane pomoći. On je u Bajern došao i projektovan je kao naslednik, kao slična građa Kajlu Hajnsu“.

Gilespi je prethodnog vikenda igrao protiv Splita u ABA ligi, a u Evroligi će prvi put za Zvezdu zaigrati protiv Partizana 4. januara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar